.

Как да се държиш с родителите си, когато вече не живеете заедно

Как да се държиш с родителите си, когато вече не живеете заедно
Снимка: iStock

От известно време вече не живееш с родителите си (УРА!!!) и от време на време им ходиш на гости, за да се видите. Сега най-вероятно се карате по-малко от преди или изобщо не се, което е нормално, при положение, че вече не живеете под един покрив и не се виждате толкова често. И въпреки това трябва да внимаваш, когато им ходиш на гости и да се научиш да избягваш стресовите ситуации. Как да стане това?

 

Внимавай с болните теми – със сигурност има теми, които знаеш, че са неподходящи за разговор, затова се старай да не ги повдигаш, колкото и да ти се иска. Също така внимавай какво говориш. В никакъв случай не казвай, че майката на гаджето ти готви по-вкусно или че ти е много готино, откакто не живеете заедно. Те знаят, че е така, но им е неприятно, когато го чуват от устата ти.

 

 

Подготви гаджето си – най-вероятно гаджето ти познава родителите ти, но ако по някаква причина досега не са се срещали, добре е да го подготвиш, за да няма неприятни изненади. Кажи му кои теми да избягва пред родителите ти, как да се държи, кажи му за някои фамилни странности, които могат да го изненадат или за семейните истории, които вашите най-вероятно ще му разкажат. Колкото по-подготвен е, толкова по-малък е шансът да не се харесат.

 

Приеми новата си роля на „гост“ - разбира се, ти никога няма да бъдеш като останалите им гости, но е факт, че вече не живееш там и това не е твоята къща. В началото ще ти бъде трудно да го асимилираш, така че си дай достатъчно време, за да свикнеш.

 

Не прекалявай с гостуването – може би ти се струва готино да отидеш за две седмици на гости на родителите си в малкия град, но дали наистина идеята си струва? Имай предвид, че колкото повече време прекарате заедно, толкова по-голям е шансът да се скарате за нещо или да се изнервите взаимно. По-добре прави кратки и по-чести посещения, отколкото дълги и само по празници.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...