.

Промените, с които се сблъскваш след гимназията

Промените, с които се сблъскваш след гимназията
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето младежи нямат търпение да завършат училище, да бъдат абитуриенти и да започнат нов живот. Да, промяната е необходима, но след училище идва време, когато трябва да избереш пътя, който ще следваш почти до края на живота си и да разбереш какво искаш да учиш. Освен ученето, вече е необходимо и да работиш. Ще те запознаем с промените, които се навлизат в живота ти след завършване на гимназия.

 

Ще започнеш да работиш. Първата работа на почти всички млади хора след завършването е в офис. Може да ти бъде неприятно, но все още няма да можеш да работиш по професията си, тъй като тепърва започваш да я изучаваш. Единственият начин да изкараш добри пари е да работиш такава работа. Но не се притеснявай, няма да е завинаги. Опитай се да създадеш полезни връзки в тези среди докато работиш в офис, някой ден може да ти потрябват.

 

 

Вече си независим/а, но продължаваш да търсиш помощта на родителите си. Това, че живееш в друг апартамент/къща, а родителите ти продължават да вършат всичко (готвят ти, перат дрехите ти), не означава, че си независим/а. Вече си голям/а и трябва да се научиш да се справяш сам/а. Да, начинът ти на живот рязко се промени и навлизат прекалено нови неща като работата, университетът, новото самостоятелно жилище. Създай си организация и ще видиш, че ще имаш време за всичко, дори за излизане с приятели.

 

Отношенията ти с приятелите вече не са същите. Преди бяхте безгрижни и постоянно обикаляхте кафетата и магазините заедно. Вече нищо не е същото. Всеки започва да гони интересите си и постепенно хората се променят. Не, че ще изгубиш приятелите си (никога не можеш да ги загубиш ако са истински), но ще имате по-малко време, което да прекарвате заедно. Трудно ще ви бъде само в началото докато свикнете с новия начин на живот.

 

Някои от приятелите ти се женят. Всеки има различни приоритети, някои предпочитат да създадат семейство, други – да учат. Доста странно звучи следващото важно събитие след бала да бъде сватбата на най-добрата ти приятелка, нали? Свиквай, навлизаш в друг етап от живота си.

 

Имаш чувството, че живееш три различни живота. Ставаш рано, за да ходиш на работа или на лекции, или и двете, социализираш се, общувайки с новите хора там. Трябва да се грижиш сам/а за новата си къща и да имаш някакъв личен живот, а на следващия ден си отново на работа.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...