.

Как да бъдеш по-доволна/доволен от живота

Как да бъдеш по-доволна/доволен от живота
Снимка: freedigitalphotos.net

Да бъдеш удовлетворен/а от живота е постижима цел, но е необходимо да бъдеш искрен/а със себе си. Ето какво е необходимо да правиш, за да бъдеш и ти доволен/доволна от живота.

 

Знай какво искаш да постигнеш и защо. Липсата на посока, не липсата на време – това е проблемът, когато става дума за лични постижения. Всеки има един и същи 24-часово денонощие и 7-дневна седмица. Когато искаш да постигнеш нещо, нека съвестта ти е чиста – концентрирай се и се увери, че искаш точно това и защо го искаш. Никой не може да постигне щастието, ако не знае какво е то за него.

 

Работи първо върху лично поставената цел. Върши важните за теб неща. Концентрирай се върху важното и елиминирай останалото. Мисли за напредък, не за съвършенство. То никога няма да бъде постигнато. Важното е да има прогрес. Всяка стъпка от личностното развитие изисква работа и жертви, но това е цената, за да има напредък.

 

 

Пречиствай сърцето си. Както тялото има нужда от пречистване, така и сърцето се нуждае от такова. Всеки ден хората те нараняват, обиждат, гледат те с лоши очи и по този начин ти поемаш голямо количество негативна енергия. Отиди на място, което ти вдъхва спокойствие или отдели почивния си ден на човек, който те зарежда положително и те прави щастлив/а. Прошката също е начин да се пречистиш. Недей да живееш с лошите спомени, изхвърли ги като простиш.

 

Освободи се от параноя и съмнения. Човек трябва да усвои нов начин на мислене преди да овладее нов начин на живот. Зад всяко стресиращо усещане се крие съмнението. Когато се облекчиш от него, тогава ще си готов/а да започнеш на чисто.

 

Грижи се за тялото си. Добрата тренировка е най-доброто средство за освобождаване от стреса, пречистване на тяло и душа, а добрата форма винаги е на мода. Поддържането на добра физическа форма е начин на живот, а започнеш ли веднъж – нататък ще ти бъде много лесно. Така ще превърнеш грижата за тялото в начин на живот.

 

Прави по едно добро нещо за себе си всеки ден. Сложи себе си най-горе в списъка на приоритетите. Няма друг човек в света, който да заслужава внимание повече от теб. Когато обичаш себе си, всичко друго идва на мястото си. Позволявай си дребни глезотийки и това ще ти помогне да се чувстваш по-добре.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...