.

Да имаш близки приятелки - нож с две остриета

Да имаш близки приятелки - нож с две остриета
Снимка: iStock

Въпреки че мъжкото приятелство е по-силно от женското, има доста приятелки жени, които прекарват времето си заедно и клюкарят. Хубаво е да имаш приятелки и да излизате, но бъди внимателна, защото има някои рискове от създаването на прекалено силна връзка с друго/други момиче/та:

 

Мъжете се плашат от много момичета на едно място – ако искаш да флиртуваш с някой мъж, по-добре да бъдеш сама или в компанията най-много на още една приятелка. Замисли се колко повече смелост се изисква да заговориш някой, който харесваш, когато е със няколко свои приятели и когато е сам.

 

 

Съветите ѝ може да са опасни за теб – ако тя е необвързана, а ти ѝ искаш съвет, свързан с връзката ти, най-вероятно тя няма да ти даде адекватен такъв. Затова е по-добре да говориш с нея на други теми и да не искаш съвети за неща, които тя в момента няма по една или друга причина.

 

Може напълно да запълни нуждата ти от близост – колкото по-уютно се чувстваш с приятелките си, толкова по-голям е шансът да нямаш нужда да търсиш близост сред мъжете. Струва ти се странно, но е така. Все пак кой те разбира толкова добре, колкото твоите приятелки?

 

Приятелската подкрепа може да ти вреди – приятелките ти със сигурност не искат да ти направят нещо лошо нарочно, но понякога така става. Обикновено хората, които ни обичат, са склонни да подкрепят нашите начинания и да ти дават увереност, когато ни липсва такава. Но дали са искрени и наистина вярват, че ще се справим? Истинската подкрепа е тази, при която казваш на приятеля си, че идеята му е глупава, че ще му вгорчи живота, ще го нарани и т.н. и по-добре да направи нещо друго.

 

Внимавай с жените, които мразят мъже – за съжаление, повечето хора живеят в настоящето с миналия си опит. Тоест, ако приятелките ти са имали основно неуспешни връзки, те смятат, че всички мъже са отвратителни и на тях не може да се разчита и се превръщат в „мъжемразки“. Животът е такъв, че ни се случва това, в което вярваме. Ако твоята приятелка си мисли, че всички мъже са боклуци, е нормално да привлича именно такива в живота си. Затова не се влияй от нейното грешно мнение и не слагай етикети на хората, без да ги опознаеш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Kalenborn Phoenix
преди 7 години
1
0
!
Отговори
Pytkapussy ! Простоття
Страница 1 от 1