.

Как да разбереш какъв човек стои срещу теб?

Как да разбереш какъв човек стои срещу теб?
Снимка: iStock

Можеш ли да си представиш, че живееш в свят без лъжи? Как ти се струва? Какво ще загубим и какво ще спечелим, ако престанем да се лъжем? И дори не всеки да си служи с лъжи, всички хора играят роли, като някои толкова много се вживяват в тях, че човек не може да разбере истинската им същност. Понякога да разбереш какъв точно човек седи срещу теб може да те нарани или разочарована, но е хубаво да знаеш с какви хора общуваш. Как да разгадаеш човека срещу себе си?

 

Обърни внимание на интонацията и езика на тялото – има много книги на тази тематика, но ако не ти се чете литература по този въпрос, просто виж кои са най-често срещаните признаци сред лъжците:

 

- често пипане на лицето;

- паузи по време на разговора;

- честа смяна от тема на тема;

- чести оправдания без нужда;

- отклоняване на погледа при получаване на въпрос и даване на отговор;

 

 

Наблюдавай реакцията на хората по време на критични ситуации – когато човек е под напрежение, на него му е трудно да е в роля и да лъже хората около себе си. Затова хората, намиращи се в критични ситуации действат така, както им заповядват инстинктите.

 

Сподели някаква тайна – хубаво е тя да не е особено важна, защото е възможно да не остане тайна. По този начин обаче ще разбереш дали човекът, на когото си я споделил, умее да си държи устата затворена.

 

Пътувайте заедно – по този начин ще прекарате доста време заедно и ще бъдете в най-различни ситуации, в които ще можете да прецените поведението на човека, с когото сте.

 

Вземи или дай пари назаем – когато поискаш пари от някого или му дадеш, ще научиш доста неща за него. Опитайте и ще се убедите! :)

 

Виж как се държи със сервитьорките – хората, които не са щастливи и доволни от живота, обичат да си изкарват негативната енергия на обслужващия персонал – сервитьори, продавачи и т.н. Бягайте надалеч от човек, който подсвирква или щрака с пръсти, за да привлече вниманието на сервитьорката.

 

Поговорете за някой друг – колкото и да не обичаш клюките и клюкаренето, хубаво е да започнеш разговор за друг човек и да следиш реакцията на събеседника си. Ако той веднага започва да плюе и да говори лоши неща, най-вероятно ще го направи и зад твоя гръб, но в компанията на друг. Такъв човек няма нужда да ти бъде приятел.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
ДОТА
преди 8 години
0
3
!
Отговори
Вземи или дай пари назаем когато поискаш пари от някого или му дадеш, ще научиш доста неща за него.============================================Чисти сметки - добри приятелиНа приятел заем не се дава, дават му се пари и не искаш да ти ги връща.
Страница 1 от 1