.

Какви грешки допускаш при общуването в компания

Какви грешки допускаш при общуването в компания
Снимка: freedigitalphotos.net

Едно от най-хубавите неща е да имаш приятели и всички вие да бъдете в обща компания. Понякога обаче се случва някой от приятелския кръг да допусне грешки. Ето някои от тях.

 

Проява на завист. Ако в компанията ти има момичета, които се виждат отделно от вас една с друга не искай да ги изолирате от групата. Може би просто споделят общи интереси и хоби. Всяка връзка между приятели е много индивидуална и специална. Не губи време да гледаш какво правят останалите, колко често се карат или колко на брой неща вършат заедно. Съсредоточи се върху онези хора, които чувстваш най-близки теб. Няма нищо лошо в това някой да е по-близък с друг, въпреки че всички сте част от една голяма компания.

 

 

Настройване срещу някого. Може да се случи така, че си по-малко близка с някое момиче от компанията си - не го харесваш и няма за какво да си говориш с него. Ако първата ти реакция е да се обърнеш срещу нея, по-добре се спри и се откажи. Никой не те задължава да сте си най-близки приятелки, нито пък е нужно да настройваш останалите против нея. А може и да бъркаш и тя впоследствие да разбереш, че имате много общи теми. Преди на не харесваш някого, опознай го.

 

Говорене зад гърба. Това определено е нещо лошо, което трябва да избягваш на всяка цена - не се говори зад гърба на някое момиче от компанията. И все пак, ако в групата има момиче, което прави или казва нещо, с което ти не си съгласна, намери време да се срещнете на четири очи и поговори с нея, като си кажете всичко честно. Да говориш лошо за някого, говори лошо за самата теб.

 

Приятелство по удобство. Приятелството е сериозно и отговорно нещо. Ако излизаш с компанията през деня, понеже няма какво друго по-забавно да правиш или за да не останеш сама, тогава е време да се запиташ държиш ли изобщо на тайфата? Приятелството в група е толкова сериозно, колкото и това между двама души. Не си струва да използваш хората, само защото ти е скучно или защото могат да ти помагат в училище, например. А, когато намериш някъде нещо по-забавно да ги изоставяш, без да ти пука за тях. Представи си някой да се държи така с теб. Няма да ти е приятно, нали? Не прави на другите това, което не искаш и на теб да ти направят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...