.

Кои са най-важните думи по време на интервю за работа

Кои са най-важните думи по време на интервю за работа
Снимка: iStock

Всеки човек се притеснява, преди да отиде на интервю за работа. И поради тази причина повечето хора четат най-различни статии на тази тема, за да могат да се представят максимално добре по време на интервюто и да се сдобият с така желаната работа.

 

Мъжете и жените, които отиват да се видят с евентуалния си бъдещ работодател, много внимават какво говорят. Думите са наистина от значение. Особено първите 12.

 

 

Наскоро направено проучване показва, че първите 12 думи могат да бъдат фатални по време на интервю за работа и именно от тях зависи дали човек ще бъде назначен или не. След това няма особено знае какво ще бъде изречено.

 

Фирма за търсене на работа решила да направи изследване по темата. Тя обучава 16-24-годишни младежи да намерят реализация на трудовия пазар. До този момент през нейните офиси са преминали 3 000 младежи, като 75% от тях са се сдобили с желаната професия.

 

Кандидатите, които излъчват настроение и могат ведро да отговорят на простички въпроси като „Как сте?“, „Как минаха празниците“ и т.н. ги смятат за подходящи за търсения пост. Именно поради тази причина младежите от състоятелни семейства си намират по-лесно работа по време на интервю. Уверените отговори на простите въпроси установява доверие между страните. А и HR-ите много добре знаят, че способността да се общува „от раз“един ден ще бъде много полезна на работното място.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
amru94
преди 7 години
2
1
!
Отговори
До ДОТА: :D
ДОТА
преди 7 години
5
19
!
Отговори
Кандидатите, които излъчват настроение и могат ведро да отговорят на простички въпроси като Как сте?, Как минаха празниците и т.н. ги смятат за подходящи за търсения пост.-------------------------------------------------------ем, кво значение има къде си учил и кво знаеш, то нали е важно как се чувстваш и добре ли си изкарал празниците
Страница 1 от 1