.

Самозабравянето е враг

Самозабравянето е враг
Снимка: Pixabay

Това е предназначено главно за хората, които забравят от къде са тръгнали и които обичат да натякват и да се надуват с успехите, за които всъщност нямат особена заслуга. Всеки трябва да познава поне един такъв човек. 

 

Нескромно обявява, че са го наели на първата му изключително добре платена работа и веднага вирва носа. Буквално. Започва да ходи като „батка“ и да гледа така все едно току-що е пребил петнайсет мутри. Вместо това обаче, той тепърва е приключил да нагъва своя KFC сандвич, закупен с картата за намаление, която е получил в първия си работен ден и която развява пред лицето ти при всяка появила се възможност.

 

 

С първата си заплата хваща калкулатор и започва да смята колко е спечелил, за да ти се докаже. Забравил как преди е ял сандвичи – направени от вкъщи, за обед, а ти си седял до него и си правил същото –  решава да ти се покаже със заработената сума. Искаш да се радваш за него, наистина искаш, но подхода, който този човек предприема, за да се изтъкне просто много те дразни. Има начини да се похвалиш и да не изглеждаш като жалка отрепка. Но човекът отсреща няма и понятие от тях. Съзнанието му е замъглено от спечеленото богатство и смята, че сега вече всичко му е позволено. Включително да се държи като някой, който не е.

 

Веднага си закупува нужните модерни дрехи, за да изглежда в крак с модата. Не е имал грам стил преди това, но сега, имайки парите, които смята, че винаги са му се полагали, започва да пазарува. Дрехи, обувки и всякакви аксесоари. Очилата са най-важните. Веднага си купува ужасно скъпи очила, които слага до средата на носа си и почва да вие вежди срещу всеки, за да може да покаже своята небрежна мъжественост. Ти повръщаш при несъответстващия му вид, а той ти обяснява, че нищо не разбираш и че ако и ти имаше толкова пари, щеше да схванеш за какво става въпрос.

 

След още няколко месеца на работа започва да се оплаква от заплатата си. Той едвам е завършил гимназия и няма изгледи скоро да завърши висшето си образование, но изкарва повече пари от майка си. След известно време, радвайки се всячески на своите хартийки започва да мрънка, че парите всъщност били малко и ако ще работи по цял ден, то ще трябва да работи за повече. Алчността е опасно нещо, особено когато тиква млади и необразовани хора към неинформирани и глупави решения. Сложно ти е да проумееш как може хората толкова да се променят, когато се озоват с повече джобни пари.

 

Но всичко свършва. За добро или лошо всяко хубаво и всяко лошо нещо намира своя край. Така че не се извисявай толкова. Прояви малко скромност, спомни си кой си бил. А ако не… Радвай му се докато трае, защото когато всичко приключи падането бая ще боли. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
tochko
преди 7 години
0
4
!
Отговори
Статията ми хареса. Браво!
MrCreeper
преди 7 години
1
2
!
Отговори
Тук гроздето е много кисело
Страница 1 от 1