.

Най-добрата приятелка

Най-добрата приятелка
Снимка: Pixabay

Слагаме етикета „най-добра приятелка“ на хора, които са ни се доказали по някакъв начин. Били са до нас, погрижили са се за нас в лош момент и това не се е случило само веднъж. Можеш да имаш повече от една най-добра приятелка. Но не можеш да наречеш „най-добра приятелка“ всяко момиче, с което си по-близка последните дни. Ще разбереш защо.

 

Най-добрата приятелка е винаги до теб. Ама наистина винаги. Това човек, който ти държи ръката, когато си скъсала с гаджето или ти носи топла супа, когато си излязла от операция. Това също така е човек, който не е с теб, защото правиш деня му приятен и забавен. Този човек е с теб и когато навън вали, а ти си по-мрачна и от небето.

 

Тя не те съди… почти никога. Истината е, че няма проблем да те осъди от време на време. Ако не го прави тя, кой друг ще ти каже, че си направила грешка? Но идеята е, че независимо от това, тя е до теб. Ще ти каже колко грешиш, колко си глупава и колко я дразниш в момента с действията и думите си. Но ще върви с теб към бойното поле, докато те осъжда и ще застане до теб, когато имаш най-много нужда от това.

 

Тя не е перфектна, но е до теб. Понякога младите момичета се сърдят, че приятелките им не са на сто процента съгласни с тях, че не тичат подир тях и не обясняват колко всичко е наред. Това не е най-добрата приятелка. Най-добрата приятелка е честна, откровена. Понякога повече, отколкото ти се иска, но независимо какво казва или мисли за постъпките ти няма да те зареже. Предпочитам това пред някой, който ще ме тупа по главата и ще ми се усмихва, но когато ножът опре до кокала, няма да е до мен, за да ме подкрепи.

 

До теб е дори, когато не я заслужаваш. Това трябва да ти покаже колко много държи на теб. Може да си я обидила ужасно, да си засегнала болна за нея тема и да си накърнила чувствата й, а после дори да не си се извинила за това. Но тя продължава да е на твоя страна. И когато ти имаш нужда от нея, тя е там. Нещо, което трябва да си помислиш дали и ти би направила.

 

Приятелството е като връзката с гаджето. Има много скандали за много глупави неща. Често ревнуваш от другите приятелки на твоята приятелка, защото я искаш само за себе си. Често я пренебрегваш, защото започваш да я приемаш за даденост и често започва да ти писва в някакви моменти. Но ако искаш да я задържиш трябва да положиш старание и отношение. Трябва да й покажеш, че си с нея, че държиш на нея и че си готова да правиш компромиси за нея.

 

 

Много хора обичат едностранните отношения. А именно – получаваш това, което искаш от „най-добрата си приятелка“ и после зарязваш до следващия път, когато само тя може да ти помогне. Ти наистина вярваш, че тя ти е най-близката, но показваш ли го?

 

Най-добрата приятелка не те взима за даденост. За нея, ти не си просто някой, който може да й бъде от полза и когато това приключи, да ти звънне отново след три месеца. За нея ти си някой, заради когото ще отмени другите си ангажименти. Някой, заради когото ще си тръгне по средата на филм с пуканки, за да ти бърше сълзите.

 

И заслужава същото отношение. И най-добрия човек разбира кога го използват. И най-скромния човек, понякога осъзнава, че заслужава нещо по-добро. Така че се отнасяй подобаващо с най-добрата си приятелка. Уважавай я така, както тя уважава теб и се грижи за нея така, както тя се грижи за теб. Защото иначе на нея ще й писне само да ти дава и тогава ти няма вече само да получаваш. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...