.

Как да бъдеш по-атрактивен човек (част втора)

Как да бъдеш по-атрактивен човек (част втора)
Снимка: Pixabay

Представям ти втората част на статията, която те учи как да бъдеш по-атрактивен човек.

 

Подбери внимателно чувството си за хумор.

 

Няма да излъжа, ако ти кажа, че просташкото и плоско чувство за хумор, далеч не е привлекателно за никого. Е, ако срещу теб седи нискоинтелигентен човек с малка обща култура и никакво възпитание, вероятно просташкият ти хумор ще те направи неговия герой и ще те идолизира. Но ако до теб седи човек с висока култура, възпитание и око за ценностите на интелектуалния свят, надали ще го впечатлиш с тъпите си шегички. Ако искаш да си харесван от всички, избери си хумор, който да е едновременно достатъчно интелигентен и забавен, че да хваща окото и да е способен да развесели и обикновения човек, и онзи, който е малко над нещата.

 

 

Заобиколи се с готини нещица.

 

Хубаво е от време на време да си позволяваш някоя глезотия – ще се чувстваш по-добре и ще имаш по-добро настроение. Ще си задоволен душевно. Истината е, че парите могат да осигурят щастие, но то е някак моментно на фона на онова голямо и всепоглъщащо щастие, което зависи от личността и не се купува с пари. Другият голям плюс на новите придобивки е, че вероятно ако толкова много ги искаш, те наистина ще ти бъдат потребни и няма да бъдат оставени да събират прах на някоя лавица.. Това доказва, че добре изхарчените пари неколкократно изплащат стойността си.

 

Бъди по-отворен, откровен и социален.

 

Ако си тесногръд и се затваряш в себе си, кой изобщо ще има възможността да те опознае, че и да те хареса след това? Надали някой ще успее изобщо, след всички защитни стени и прегради, които си поставил. Ще си подтиснат и вечно начумерен. Никой не заслужава да причинява това на себе си. Затова стани, изправи се, усмихни се и отвори обятията си за нови хора, нови идеи, нови възгледи и нова, по-актуална ценностна система. Ще се изненадаш колко приятно може да бъде.

 

Бъди широкоскроен и готов за новости.

 

В свят, който се развива с темпове, които аз и ти не можем да достигнем по скорост, ако се отвориш за идейния и физическия свят на новостите, които се разграбват от обществото като топъл хляб, ти определено ще бъдеш в крак със света. Не казвам, че трябва да робуваш на всичко ново на пазара, което има давност на харесване точно един ден, докато не излезе нещо по-ново. Казвам, че можеш да харесваш всичко, което ти допада, но не бива да затваряш съзнанието си за информацията относно развитието на света. Дръж себе си в течение, хората ще забелязват това и ще те ценят, защото не си нито старомоден, нито лековат, а си точно толкова информиран, колкото ти е нужно, за да си ценен, уважаван и харесван от всички.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...