.

Какво харесват хората в теб

Какво харесват хората в теб
Снимка: Pixabay

Истината е, че човек не трябва да си дава оценка сама на себе си, защото в осем от десет греши. Това, което си мислиш, че остава незабелязано, всъщност хората го виждат. Онова, което си мислиш, че е очевидно, другите не го отразяват. И често – освен ако не си адски надут, тогава това не е за теб – хората виждат в теб много повече, отколкото ти смяташ, че имаш. Ниското ти самочувствие не е оправдано, защото...

 

Хората забелязват колко много се усмихваш. Дори и на малките неща, дори и на тъпите неща. Усмивката ти е толкова красива, че всъщност няма значение на какво се смееш, стига да се засмееш, да я покажеш. Усмивката показва ведрост, всички обичат ведри хора.

 

 

Виждат как наблюдаваш света. Нещата, които забелязваш, начинът, по който ги интерпретираш и обсъждаш, как сочиш това и онова. Може би защото заприличваш на малко дете, което за пръв вижда неща. Но ти не ги виждаш за пръв път, виждаш ги за пръв път по определен начин. Хората забелязват това. Нещо повече, харесва им. Има нещо привличащо в заинтересован човек.

 

Фактът, че си умен и забавен не им убягва. Независимо колко глупав смяташ, че си, не си. Истината е, че знаеш много повече, можеш много повече и чувстваш много повече от почти всички около теб. Единствената причина, поради която си наврял всички там където слънце не изгрява е, че имаш ниско самочувствие. Това е очарователно. Нямаш причина да го имаш въпреки че със сигурност смяташ, че имаш. Може би някакъв комплекс от детството се е загнездил в теб и това до някъде е добре. Ако загубиш тази скромност ще загубиш и половината си чар. Хората са такива, каквито са. Започни да се променяш и шансът да се промениш към лошо не е малък.

 

А чувството за хумор е нещо, което всеки оценява различно. За някои смешките ти не са забавни, други се попикават от смях на тях. Въпрос на личен вкус, хората много се различават по предпочитанията си. Това му е интересното.

 

Мнението и честността ти ги привлича. Независимо какво се говори, честността е дълбоко ценена. Когато си искрен, без да бъдеш груб, пък дори и да бъдеш малко груб, хората го оценяват. Някак си това е предпоставка за уважение. И говори много за теб. Като например говори, че не си лицемер, че не те е страх да изразиш мнението си, с две думи, че си егати пича. И това е важно. Защото някои смятат, че уважението е нещо, което си заслужаваш просто ей така. Защото си си ти, защото така си гледал в някой ганстерски филм. Примерно. А то се печели. Един добър начин е искреността. С хората, в ситуациите. Това е нещо, което се забелязва, което се запомня. Направо е храбро. Колко хора казват това, което наистина мислят?

 

Това, че обръщаш внимание също не го подценяват. Обръщаш внимание на хората около себе си, на разговорите, на историите, та дори и на животните. Може би нямаш представа колко красиво е това, как хората го интерпретират. Подсказвам – интерпретират го като добрина, загриженост, емпатичност. Това са изключително важни качества. Имаш ли тях, останалото е почти без значение.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...