.

Вредните навици, от които е време да се отървеш

Вредните навици, от които е време да се отървеш
Снимка: iStock

Всеки човек има навици, от които е добре да се откаже. Особено, ако иска да има успешен бизнес и да се развива. Ако, например, искаш да бъдеш успешен предприемач, трябва да следваш примера на хората, които вече са се доказали като такива. Те имат полезни навици като спестяване на пари, здравословен начин на живот и т.н.

 

Но преди да започнеш да развиваш полезните си навици, трябва да се отървеш от вредните. Кои са те?

 

Доверяваш се само на това, в което вярваш – ако искаш да изградиш нещо ново, трябва да бъдеш иновативен, т.е трябва често да подлагаш на съмнение твоите убеждения и знания. Ще ти бъде трудно, защото обикновено това, в което вярва човек, е насадено в съзнанието ни най-вече от други хора в продължение на дълъг период от време.

 

 

Обръщаш повече внимание на историята, а не на самите факти – често хората са склонни да си измислят истории, защото не искат да обсъдят дадена ситуация или проблем с някого. И така вместо да разберат истината, те сами си измислят какво може да се върти в главата на другия. Историите носят със себе си емоции, които ни карат да реагираме по определен начин. Ако искаш да си добър лидер, трябва да се откажеш от навика да измисляш всевъзможни истории, с които да обясняваш случващото се. Винаги взимай решения само върху това, което знаеш със сигурност.

 

Не обръщаш внимание на критиките – само хората със солидно его са в състояние да изградят бизнес империя. За да създадеш огромна компания, трябва да вярваш в себе си и в това, че може да бъдеш, който си поискаш и да постигнеш всичко, което си поставиш като цел. И за да постигнеш това, трябва да се разделиш с вредния навик да се надценяваш. Когато някой ти каже, че твой продукт или услуга не става или не е достатъчно добър, не игнорирай критиката му, а я направи градивна и спечели от споделеното мнение.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...