.

Фразите, с които най-често те манипулират

Още подобни новини
Фразите, с които най-често те манипулират
Снимка: iStock

Някои хора са свикнали да манипулират околните и често дори го правят, без да го осъзнават. Това обаче не означава, че трябва да търпиш техните манипулации. Трябва много да внимаваш с хората, които са хладнокръвни, жестоки, безпардонни и са готови на всичко, за да имат власт.

 

Голяма част от хората, които умеят добре да манипулират, са едни от най-влиятелните и запомнящи се личности. Те знаят кога и какво да кажат, как да го кажат, на кого да го кажат и защо да го кажат. Повечето манипулиращи хора не изпитват никакво състрадание към околните и не се интересуват от тях и това, което им се случва. Интересен е фактът, че повечето от тях са хора с психологически заболявания – те са жестоки, неотстъпчиви, предпазливи, хладнокръвни, подли, жадни за власт и безпардонни.

 

За да успееш да се предпазиш успешно от манипулатори, трябва да се запознаеш с най-използваните изрази от тях:

 

 

„Не се дръж като луд“ – ако чуеш този израз, внимавай и си имай едно на ум, защото такова нещо може да каже един емоционално нестабилен и завистлив манипулатор.

Препоръчваме ти, ако чуеш такъв или подобен израз, да прекратиш всякакви взаимоотношения с човека, който ти ги е казал. Дори е добре да го изтриеш и блокираш във Facebook, за да не знае какво се случва с теб. В противен случай рискуваш да направи всичко възможно да те подлуди.

 

„Стига си драматизирал“ - всъщност той е човекът, който обича да драматизира, за да постига своите цели. Обикновено се представя като вечна жертва, винаги е намусен, заядлив, недоволен и сприхав. Манипулаторите с лекота те провокират и когато реагираш, те обвиняват теб. Целта им е да те наранят и да извлекат лична полза от това.

Ако попаднеш в подобна ситуация, запази присъствие на духа, защити своята позиция и запази спокойния тон.

 

„Не ме разбирай погрешно“ - манипулаторите обичат да използват този израз, за да успеят да надделеят с мнението си. А и няма как нещата, които ти казва той, да бъдат изтълкувани по различен начин от изречения от него.

Не се поддавай на манипулации и не му давай да те тормози с желанията и нуждите си. Помни, че ти не дължиш нищо на този човек!

 

“Не се ядосвай” - добрите манипулатори обичат да преиграват в отношението си към другите и дори могат да ги изкарат извън релси, а след това се правят на света вода ненапита. И толкова добре ще играят ролята си, че е възможно в крайна сметка ти наистина да изпиташ вина.

Научи се да не отстъпваш и да не позволяваш друг да контролира твоите емоции. Поеми дълбоко въздух и просто се усмихни.

 

„Не бъди чак толкова чувствителен“ - често манипулаторите показват фалшива загриженост към чувствата на околните. Те намират начин да достигнат достатъчно близо до човек и да изкажат мнение по въпрос, от който си нямат ни най-малка представа. И го правят толкова добре, че извличат максимална изгода за себе си.

Внимавай с кого споделяш своите чувства и емоции. Много хора, които проявяват интерес към емоциите ти, го правят от не много чисти подбуди, а не защото наистина се интересуват от теб.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
the...dreamer
преди 7 години
2
1
!
Отговори
Браво! Хубави теми напоследък...Очаквам продължение. :)
Страница 1 от 1