.

Хитри идеи за готино и незабравимо парти

Хитри идеи за готино и незабравимо парти
Снимка: iStock

Да организираш готино, домашно парти не е толкова трудно, колкото си мислиш. Ще ти дадем няколко съвета, които ще ти помогнат, когато искаш да събереш приятелите си у дома или по някакъв друг повод.

 

Направи естествена украса – стига да не е зима (а дори и тогава), може да украсиш дома си с естествени материали. Откъсни красиви клонки от някой парк или помоли някоя продавачка в цветарски магазин да ти даде отпадъците си. Разпръсни ги из целия апартамент/стая или ги постави в голяма и шикозна ваза.

 

Събери шишарки - ако навън има шишарки, събери колкото ще бъдат гостите ти, напиши имената им върху дебела картонена хартия и ги забоди между връхчетата на всяка шишарка. Така всеки ще седне на мястото, което си му определил или ще премести шишарката си там, където ще седи.

 

 

Купи сладки – вземи някакви вкусни сладки и ги потопи в разтопен шоколад и сметана. След това ги постави в няколко готини кутийки и чинии и ги сложи по масата.

 

Направи бърз коктейл – ще ти бъдат необходими 800мл. водка, 600мл. светла бира, 1 пълна шепа червени боровинки, 3 супени лъжици кафява захар и 1 мандарина и половина. Смеси боровинките, мандарините и кафявата захар в огромна купа, добави водката, а след това и бирата. Остави готовия коктейл в хладилника да се изстуди и го поднеси, когато гостите пристигнат.

 

Черпи с бонбони – може да купиш най-различни бонбони, опаковани в разноцветни опаковки. Те носят със себе си настроение, а и хората обичат да хапват сладки неща. Сложи бонбоните там, където искаш хората да се събират и да си приказват.

 

Накупи готови мезета – може да вземеш най-различни мезета като маслини, кисели краставички, салам, луканка и т.н., да ги сервираш в отделни купи и да оставиш по половин нарязана франзела до всяка една от тях.

 

Вземи чийзкейк – ако не можеш да направиш у дома, купи готов и му подсили вкуса, като го залееш с вкусен ликьор по избор.

 

Направи готини покани – може да заснемеш кратко и готино видео и да го разпратиш на приятелите, които искаш да поканиш на събитието. А може да им изпратиш и електронни покани. Ти се решаваш.

 

Създай уют – купи червени и зелени ябълки и нареди по 5 на всеки перваз или странична малка масичка. Смени крушките – може да създадеш купонджийска светлина, като замениш обикновените крушки с прасковени или розови.

 

Направи подаръци – дори ти да имаш рожден ден, това не ти пречи да направиш малки подаръци за гостите си. Може да ги зарадваш с нещо, изработено лично от теб или с подаръче, подходящо за сезона.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...