.

„Алкохолът не е игра“ - кампания за вредите от алкохола при тийнейджърите

„Алкохолът не е игра“ - кампания за вредите от алкохола при тийнейджърите
Кампанията Алкохолът не е игра, цели да насочим внимание към проблема за употреба и продажба на алкохол при подрастващите

В Деня на отговорната консумация на алкохол, който тази година е на 16 септември, ЗАГОРКА даде официален старт на кампанията си Game Over- Алкохолът не е игра. Целта на кампанията е да се започне разговор по темата за продажбата и употребата на напитки с алкохолно съдържание от страна на младежите на възраст под 18.

 

ЗАГОРКА, заедно със своите партньори в кампанията– Столична община, Innovation Starter и Little Thanks, реализира на 16 септември, два творчески уоркшопа с участието на тийнейджъри, учители и медии, чиято цел бе да се намерят най-правилните послания и материали, които да бъдат използвани в кампанията Алкохолът не е игра, и разговорът по темата свързана с употребата на алкохол от малолетни, да бъде започнат в публичното пространство. На творческата сесия по дизайн мислене, се включиха тийнейджъри на възраст от 12 до 16 години и сами стигнаха до извода, че „...алкохолът може да направи така, че да забравиш важните неща в живота“. Сесията с учители, медии и представители на неправителствени организации може да се обобщи с математическо уравнение, че детските години са много по-малко, отколкото времето ни като възрастни – затова не слагай край на детството, като бързаш да започнеш да употребяваш алкохол”.

 

„Алкохолът не е игра“, също включва и търговските представители на ЗАГОРКА. Като начало в София, а после и в други градове от страната, търговците на компанията ще бъдат посланици на тази кампания и активно ще водят разговор с търговските обекти предлагащи марките на „Загорка“ АД, намиращи се в близост до училища, за вредите от продажбата и съответно употребата на алкохол от лица под 18 години. На търговските обекти ще бъдат раздадени и образователни материали.

 

Проблемът свързан с консумацията на алкохол от деца е не само семеен, той е и социален проблем. Всеки от нас участва и има отговорност в случващото се с децата и младежите в обществото ни. Нека не забравяме и, че примерът на възрастните има огромно значение за оформянето на отношението към алкохола при децата и младежите.

 

Никос Зоис, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, сподели, „Кампанията ни – Алкохолът не е игра, е израз на отношението ни към проблема и представлява поемане на конкретен ангажимент за преодоляването му. Важно е да сме ангажирани и да разговаряме с децата си за алкохола, както и да сме наясно какви са последствията от употребата на алкохол при подрастващите.“

 

Алкохолът не е игра:

 

• Алкохолът повишава риска от физическо и сексуално насилие при младежите

• Алкохолът води до увреждания на мозъка при младежите

• Младежите, които започват да употребяват алкохол преди 15 годишна възраст, са 4 пъти по-предразположени към развиване на алкохолна и друга зависимост и често се сблъскват с проблеми в училище, със закона и други

 

На сайта на ЗАГОРКА, www.zagorkacompany.com, е налична и образователна книжка, която предлага полезна информация и съвети по темата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...