.

Нещата, които да правиш, докато си все още млад/а

Нещата, които да правиш, докато си все още млад/а
Снимка: iStock

Тийнейджърските и младежките години са време, изпълнено с невероятна енергия, емоции и множество спонтанни идеи и действия. За повечето момчета и момичета този период сякаш минава бавно, сякаш всичко тепърва предстои и животът е вече. Колко от вас са си казвали поне веднъж: „Все още съм млад/а, животът е пред мен, тепърва ще пътувам, ще уча чужди езици, ще открия любовта на живота си“? След няколко години обаче ще откриеш, че времето всъщност минава по-бързо, отколкото ти се струва. Затова не го губи, а бъди щастлив и сбъдвай мечтите си.

 

Виж кои са нещата, които трябва да направиш, докато си още млад/а:

 

Не отминавай хората, които имат нужда от помощ – светът ще стане едно по-хубаво място, ако хората си помагат. Така че, когато имаш възможност, помагай на нуждаещите се. Може да направиш нещо дребно, но важното е да е от сърце.

 

Виж залеза на необичайно място – няма значение къде, важното е да е на място, където досега не си бил или поне не си виждал залеза. Може да е някой град в чужбина или пък висока сграда в града ти.

 

 

Посети карнавал с приятелите си – ще си прекарате страхотно и ще натрупаш незабравими впечатления, ярки емоции и много спомени.

 

Учи се от по-опитните хора около теб – не е нужно да бъдат по-възрастните, но е важното да са с повече опит. Пробите и грешките са най-добрият начин за трупане на опит, но това не означава, че не може да търсиш съвети и да не допускаш някои грешки, които иначе би допуснал.

 

Пребори страховете си – всеки от нас си има страхове – от високо, от паяци, от вода и т.н. Ако успееш да се изправиш срещу фобиите си и да ги победиш, ще станеш по-силен и животът ще ти бъде по-лесен.

 

Откажи се от един свой вреден навик - съвършени хора няма, затова светът е толкова шарен и интересен. Всеки човек си има своите плюсове и минуси, но ще се почувстваш по-добре, ако успееш да се пребориш с един свой вреден навик.

 

Бъди себе си – не прави грешката да си слагаш маска, за да се харесаш на повече хора. Бъди такъв, какъвто си и така приятелите ти ще бъдат тези, които наистина те обичат и ценят и нямат желание да те променят.

 

Бори се за човека, когото обичаш – нормално е връзките да имат своите възходи и спадове. Ако обаче наистина се обичате и държите един на друг, проблемите няма да ви раздалечат, а ще направят връзката ви по-силна.

 

Осъществи мечтите от детството си – със сигурност има неща, които си искала да постигнеш като малка. Какво ти пречи да ги осъществиш сега?

 

Намери време за учене – със сигурност това е последното нещо, което ти се прави, но след време ще установиш, че не е било загубено време, а една много добра инвестиция в твоето бъдеще.

 

Седни с приятелите си край огън


 

Но преди това се уговорете, че ще прекарате времето си заедно и няма да използвате никакви смартфони и други модерни джаджи. Като едно време, когато хората си общуваха само с тези, които са около тях в момента, а не с още 4-5 човека, които са далеч, но са онлайн.

 

Поемай отговорност – има избори, които може да направиш само ти. Бъди отговорен за нещата, които правиш и не се скатавай, когато не ти изнася.

 

Виждай често баба си и дядо си – тези хора те обичат безумно много и се радват на всяка минутка, прекарана с теб. Така че, когато имаш възможност, ходи им на гости и прекарвайте времето си заедно.

 

Прекарвай време след природата – наблюдавай природните феномени, но не онлайн, а на живо. Разходи се с приятели из природата, вижте нови неща и релаксирайте.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...