.

Въпросите, които ще променят живота ти

Въпросите, които ще променят живота ти
Снимка: iStock

Когато си под стрес или в някаква критична ситуация, най-доброто, което можеш да направиш, е да се вслушаш във вътрешния си глас. Той ще ти помогне да промениш живота си към по-добро и ще получиш отговорите, които търсиш. Но, за да получиш така желаните отговори, трябва да си зададеш няколко въпроса. Кои са те?

 

Въпрос №1 – Коя е мечтата, която игнорирам?

 

Хората обикновено имат десетки мечти, като преследват една част от тях, а друга игнорират, най-вероятно, защото се страхуват от провал. Трябва да бъдеш честен със себе си, когато отговаряш на този въпрос и да се замислиш за онази голяма мечта, която е в съзнанието ти от години, но умишлено игнорираш. Напълно възможно е именно тя да е тази, която ще промени живота ти към по-добро.

 

 

Въпрос №2 – Какво ми носи огромна радост?

 

Дори, когато нямаш никакво настроение и си апатично настроен към света, има нещо, което ще успее да те накара да се усмихнеш и да изпиташ радост. Може би това е човекът, когото обичаш, семейството ти, домашният ти любимец, любимата ти песен или нещо друго. Научи се да съсредоточаваш съзнанието си върху нещата, които те радват и отделяй повече време да бъдеш с хората, които те правят щастлив, както и да правиш нещата, които те карат да се усмихваш.

 

Въпрос №3 – Какво не ме кара да се чувствам добре?

 

Може да бъдат най-различни неща – неподходящ интимен партньор, неподходяща работа, мястото, където живееш, университета, в който учиш и т.н. Помисли си хубаво кое е нещото, което преди си обичал, но което вече не те кара да се чувстваш добре и искаш да го промениш. Понякога промяната няма как да бъде радикална, но ако си последователен, ще промениш нещата бавно и постепенно към по-добро.

 

Въпрос №4 – От какво се страхувам?

 

Всеки човек има неща, от които се страхува. Някои ги е страх от тъмното, други от високо, трети от паяци и т.н. Ти знаеш ли кои са нещата, които те плашат до смърт и откъде произлизат тези страхове? Ако успееш да отговориш на тези въпроси и работиш върху преодоляването на страховете си, това ще промени живота ти към по-добро.

 

Въпрос №5 – Какво не правя от страх?

 

Напълно възможно е да се страхуваш да напуснеш работа, да кандидатстваш наново в друг университет или специалност, да скъсаш с гаджето и т.н. Трябва обаче хубаво да помислиш дали не е време за промени и да преодолееш своите страхове и притеснения.

 

Въпрос №6 – Какви неща мога да правя, но не ги използвам?

 

Всеки човек има някакви умения и таланти. Някои обаче не ги използват или доразвиват по една или друга причина. Напълно възможно е да не си достатъчно щастлив, защото водиш неудовлетворяващо ежедневие, понеже не използваш уменията, които имаш. А е напълно възможно именно те да променят живота ти към по-добро. Намери ново поле за работна изява или хоби и ще видиш как всичко около теб ще се промени в положителна посока.

 

Въпрос №7 – Какво мога да премахна от живота си?

 

Има много неща, които са част от живота ти, но не са ти нужни. Това може да е „приятел“, който само те използва или гадже, което те ревнува адски много е направо те задушава. Или пък да работиш нещо, което не ти доставя удоволствие и за което заплащането е недостатъчно. Помисли хубаво върху нещата, които те правят нещастен и ги премахни от живота си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...