.

Правилата на женското приятелство

Правилата на женското приятелство
Снимка: iStock

Да имаш най-добра приятелка в днешно време е нещо скъпоценно! Така че, ако имаш приятелка до себе си, на която може да вярваш, която обичаш и за която би дала живота си, дръж я здраво! Такива в наши дни са истински дефицит. А ако искаш да направиш приятелството ви още по-здраво, спазвай тези правила:

 

Споделяй своите притеснения относно вашето приятелство – много е важно взаимоотношенията ви да са чисти и да няма неизречени неща помежду ви. Така че, ако ти се струва, че даваш повече, отколкото получаваш или имаш някакъв друг проблем, сподели й го и го обсъдете. Но внимавай да не бъдеш прекалено агресивна и манипулативна, постарай се просто да си искрена с него в името на вашето приятелство.

 

 

Винаги намирай време за нея – колкото и да си натоварена, прави всичко възможно, за да се виждате минимум веднъж седмично. За да не се отдалечите лека-полека, ходете си на гости, излизайте по двойки с гаджетата и прекарвайте винаги свободното си време заедно.

 

Внимавай какво говориш – никога, при никакви обстоятелства не си позволявай да говориш зад гърба й. Също така, ако някой говори против нея, винаги я защитавай, без значение кой е този човек. А относно тайните й – пази ги, защото тя разчита на теб.

 

Слушай я, преди да говориш – когато ти споделя за нещата, които я притесняват, слушай я внимателно. Възможно е да няма нужда от твоите съвети, а от просто да иска да я изслушаш, без да я прекъсваш и без да насочваш разговора към себе си.

 

Приземявай я – всеки човек има нужда от време на време да бъде приземяван. Затова винаги подкрепяй приятелката си, но когато видиш, че постъпва неправилно, кажи й директно, че не трябва да прави така.

 

Приемай всичките й недостатъци – всеки човек си има плюсове и минуси, така че трябва да приемаш приятелката си такава, каквато е. Не забравяй, че приятелските взаимоотношения са на основата на разбирателството, а не на критиката.

 

Казвай й мили неща от време на време – не се притеснявай да й правиш комплименти всеки път, когато има причина – за нова чанта, която ти харесва, за успех в професионалния й живот и т.н.

 

Радвай се искрено на нейните успехи – вие сте приятелки, а не съпернички, така че е нормално да се гордееш с нейните постижения, без значение дали е по-добре от теб или не. Мисли за нещата, които ви събират и за приятелството ви, а не за това, което ви различава.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...