.

Разбери дали си истинска и добра приятелка

Разбери дали си истинска и добра приятелка
Снимка: iStock

С твоята най-добра приятелка сте страшно близки и най-вероятно си мислиш, че и двете сте големи късметлийки, че се познавате. Възможно е обаче да не си толкова добра приятелката, колкото ти се иска и колкото си мислиш. Виж кои са нещата, които показват, че е време да станеш по-добра и вярна приятелка:

 

Не ѝ връщаш пропуснати обаждания и не отговаряш на съобщенията ѝ – възможно е 1-2 пъти да забравиш да го направиш, но ако това се случва почти всеки път, приятелката ти най-вероятно вече си мисли, че не сте толкова близки и имаш друга по-добра приятелка, с която предпочиташ да прекарваш свободното си време. Без значение каква е причината да не й се обадиш или пишеш, тя със сигурност се чувства наранена от поведението ти.

 

Не зачиташ нейното мнение – има хора, които си мислят, че за да мотивират някого, трябва да правят каквото те са решили, без да се съобразяват с другия човек. Да не зачиташ обаче границите и мнението на приятелката си, не е никак добра идея. Ако искаш да бъдеш нейна подкрепа – бъди, но в никакъв случай не налагай своето мнение.

 

 

Забравяш важни дати – за едно момиче обикновено най-важната дата е нeйният рожден ден. Така че, ако не те бива да помниш дати, нагласи си reminder, който да ти напомня няколко дни по-рано за рождения ден на най-добрата ти приятелка, за да имаш достатъчно време да й вземеш готин подарък и евентуално да организираш парти.

 

Не ѝ обръщаш внимание, когато сте заедно – глупаво е да излизаш с най-добрата си приятелка и вместо да си говорите и да се забавлявате заедно, ти постоянно да си във Facebook. Тя със сигурност ще се почувства пренебрегната, ако си с нея, пък си пишеш с още 3-4 души и почти не чуваш какво ти споделя.

 

Прекаляваш с критиките – когато ти пука за някого и те е грижа за него, трябва да намериш начин да му кажеш истината, без обаче да бъдеш прекалено жестока. Така че внимавай с думите, които използваш, когато искаш да кажеш някаква болезнена истина на приятелката си.

 

Не одобряваш промените, които прави със себе си – животът си тече, а хората се променят. Няма как да очакваш от приятелката си да бъде същата, каквато е била преди няколко години. Тя се променя, ти също и това е нещо напълно нормално. Така че вместо да ѝ се дразниш, че се променя, свиквай с новата ѝ същност, ако искаш да продължавате да бъдете най-добри приятелки.

 

Отменяш плановете ви в последния момент – често ти се случва да ѝ се обадиш малко преди срещата ви и да я отмениш за друг ден или час, защото ти е изскочило по-интересно предложение. Ако искаш да бъдеш истинска приятелка, не го прави никога повече!

 

Винаги обръщаш разговора към себе си – приятелката ти започва да ти се оплаква от нещо и в средата на разговора ти успяваш да направиш така, че да го обърнеш към себе си и да започнеш ти да се оплакваш или да говориш за това, което искаш. Постарай се да се научиш да изслушваш хората и да им даваш съвети само когато ти ги поискат.

 

Не се радваш искрено, когато ѝ се случва нещо хубаво


 

Ако я обичаш и държиш на нея, ти ще се радваш при всеки неин успех. Ако обаче приятелството ви не е истинско, то е възможно да изпитваш ревност или завист, когато ѝ се случи нещо хубаво. Помисли хубаво какви чувства изпитваш, когато тя е щастлива и се опитай в бъдеще да споделяш повече нейното щастие.

 

Търсиш я само когато имаш нужда от нея – истинското приятелство се основава на вземане и даване. Ако ти ѝ звъниш и се виждате само когато имаш нужда от съвет или подкрепа, то ти не си истинска приятелка, а човек, който използва хората за собствени нужди.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...