регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

5 съвета за високи токчета

Как да ни бъде по-удобно?

5 съвета за високи токчета
Снимка: outnow.ch

Всички жени знаят какви са предимствата на високите обувки. С тяхна помощ издължаваме визуално краката и внасяме силна доза женственост както в силуета, така и в самочувствието ни.

 

Единственият проблем е, че след по-продължително носене можем да изпитаме дискомфорт и дори болка.

 

Как да се справим с този проблем? Ето 5 изпробвани съвета:

 

1. Поддръжка


Поддържайте обувките си. Ако има паднала капачка – заменете я. Ако се разлепи вътрешната част, дайте ги за поправка. Всяка една съставна част във вашата обувка е поставена точно на мястото, на което трябва да бъде. Всяко едно разместване или премахване на материал може да наруши първоначалната форма и да превърне любимите обувки от красиво удобство в истинско мъчение.

 

2. Начин на ходене


Начинът на ходене е от ключово значение при високите обувки. Мислете за себе си като за лека, феерична принцеса, която буквално се „носи“ по леда. Тежкото стъпване премества точката на натиск и може да бъде ужасно болезнена. Начинът да предотвратите и това е, ако ходите бавно. Идеята на токчетата е да бъдат красиви, не да се състезаваме с тях. Позата, която трябва да заемате, трябва да бъде максимално изправена назад.

 

3. Форма на обувката


Важна е формата на обувката. Ако имаме по-широки стъпала, хубаво е заради себе си да се съобразим с това. Купуването на по-тесен модел няма да направи краката ни по-фини или по-малки. За да не се мъчим излишно, при това сами, нека се съобразим с краката си и спрем своя избор на най-подходящата форма.

 

4. Инвестиция


Нека не пестим, когато става въпрос за обувки. Колкото по-добри са материалите, откоито са изработени моделите, толкова по-добре за краката. Естествената кожа осигурява гъвкавост, а подбраните материи позволяват „дишане“ на кожата, предпазвайки я от възпаляване и развиване на инфекции.

 

5. Свод


При покупката на обувки да внимаваме за стръмен свод. Колкото и красив да е дизайнът, този тип модели носят ужасна болка. Напрежението, което се създава при носене се прехвърля и може да достигне до цялостно изтръпване на прасците и студени „тръпки“ по цялата дължина на крака. За да запазим високия ток, но да облекчим свода, алтернативен вариант са моделите с платформа. По този начин не се губи височината, но се „притъпява“ ъгъла от петата към пръстите на крака и, съответно, е значително по-удобно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...