регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

7 знака, че приятелите ви вредят

Как да разпознаем токсичните хора

7 знака, че приятелите ви вредят
Снимка: outnow.ch

Приятелите са едни от най-важните хора в живота на човек. Те са тези, към които се обръщаме, когато имаме нужда от помощ, подкрепа и съвет.

 

Споделяме им съкровените си тайни и доверяваме страховете си. Както с всичко, трябва да подбираме много внимателно кръга около нас, тъй като се оказва, че дори и най-добрият ни приятел може да се окаже лошо влияние или дори токсичен за живота ни.

 

Ето 7 признака, по които да познаем токсичните приятели.

 

1. Не ви подкрепят

 

Понякога всички правим ужасни решения, но това не трябва да е повод за приятелите ви да не ви подкрепят, докато преминавате през тях. Особено, ако знаят, че е грешно. Без значение дали сте изневерявали, сгешили сте в училище или сте нагрубили общ приятел – те трябва да са до вас.

 

2. Те не полагат усилия към гаджето ви

 

Хората са различни и е нормално всеки да не се разбира с всеки. Но ако вашите приятели ценят вас като важен човек в живота им, трябва поне малко да положат усилия.

 

3. Родителите ви не ги харесват

 

Ако майка ви не харесва някой от вашите приятели, вероятно и вие не трябва. Родителите често имат много по-добра преценка от нашата, особено когато зад гърба си имат опит и неминуемо са си патили.

 

4. Не уважават дома ви

 

Приятелите, които третират дома ви като техен, са добре. Когато обаче използват дома ви като място, на което да хапнат и да оставят кочина след себе си, по-добре имайте едно наум.

 

5. Те са агресивно в състезание с вас

 

Когато приятелите ви карат да се чувствате неудобно от споделянето на личните ви успехи, защото постоянно се опитват да се докажат като по-успешни, имате проблем. Не трябва да се сравнявате по този начин.

 

6. Правят си планове без вас

 

Ако най-близките ви хора се виждат и си уговарят срещи без дори да ви поканят, вероятно има проблем. Вероятно и не трябва да се занимавате повече с тях.

 

7. Отменят плановете в последната минута

 

На всеки понякога му изскача важна работа, която обърква целия график и всички предварително уговорени планове. Когато това стане постоянно обаче, не го пренебрегвайте.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...