.

5 трика с кърпички за почистване на грима

За какво можем да ги използваме?

5 трика с кърпички за почистване на грима
Снимка: Instagram

Всяка жена притежава в дома си поне един пакет кърпички за почистване на грим. Те са от тези продукти, без които не може да се живее.

 

Ясно е, че са предназначени за почистване на козметични продукти от лицето, но можем да ги използваме за толкова много други неща.

 

Днес сме селектирали тези от тях, които имат положително влияние върху лицето ни и върху красотата като цяло.

 

Ето ги и тях:

 

Хидратираща маска


Ако ви предстои дълъг полет, постарайте се да се сдобиете с един пакет кърпички за чистене на грим. Те са добър алтернативен вариант на маската за почистване и дълбоко хидратиране, особено приложени върху вече чисто лице.

След като премахнете всички следи от грим, поставете чиста кърпичка върху лицето и оставете да действа между 3 и 5 минути. Особено подходящ метод по време на полет, тъй като на подобни височини, кожата се дехидратира.

 

Свежа линия на косата


Ако забележите неприятно омазняване в линията на косата при лицето (челото), можете да използвате мокра кърпичка за почистване на грим, с която да попиете леко замърсяванията. По този начин не само ще освежите косата, но и ще придадете една идея по-открояващ се обем в областта.

 

 

 

Веждите


Често се случва красивите ни вежди да нямат добри дни и да се налага да се справяме с непокорни косъмчета, които буквално са във всички възможни посоки. Когато това се случи, не губете самообладание, а се възползвайте от способността на мокрите кърпички за грим да се справят с този проблем.

Съвсем леко почистете в посока на растежа и след това пригладете с ръка. По този начин ще зададете желаната форма и ще ѝ се радвате през целия ден.

 

Буболечки


Красивите планински райони са изключително желана дестинация както за летни фестивали, така и за зимни празници. Единственият проблем, който не признава атмосферни условия и разлика в температурите... са буболечките.

Ако усетите сърбеж, в следствие от ухапване на насекомо, използвайте мокра кърпичка. Някои от тях са със съставки, които успокояват бързо кожата и намаляват зачервяванията.

 

Четките за грим


Тъй като сме споменавали вече колко е необходимо да поддържате четките си за грим в добро състояние, знаете, че поне веднъж седмично трябва да се погрижите за своите инструменти на красотата.

За целта можете да използвате кърпичка за почистване на грим, която ще премахне успешно всички замърсявания. И все пак, не забравяйте от време на време да използвате и добрия шампоан.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...