.

Джак Никълсън с най-добрата роля на всички времена

Ролята на американския актьор Джак Никълсън във филма „Полет над кукувиче гнездо” оглави класацията на най-добрите екранни превъплъщения, изготвена от филмовите експерти на списание &ldquo

Джак Никълсън с най-добрата роля на всички времена
Снимка: reuters.com

Ролята на американския актьор Джак Никълсън във филма „Полет над кукувиче гнездо” оглави класацията на най-добрите екранни превъплъщения, изготвена от филмовите експерти на списание “Total Film”.

 

Според критиците, превъплъщението на холивудската звезда в престъпника Рандъл МакМърфи, представящ се за невменяем, за да може да излежи поредната си присъда не в затвора, а в психиатрична клиника, е най-блестящата екранна роля, изиграна някога. През 1975 г. Джак Никълсън спечели „Оскар” и „Златен глобус” за най-добър актьор, именно благодарение на участието си в драмата „Полет над кукувиче гнездо”, създадена по едноименната творба на писателя Кенет Киси.

 

 

Второто място в класацията на най-добрите екранни роли на всички времена е отредено на превъплъщението на Робърт де Ниро в шампион по бокс във филма на Мартин Скорсезе „Разяреният бик”. За участието си в драмата холивудският ветеран е отличен с награди „Оскар” и „Златен глобус” за най-добра мъжка роля.

 

Третата позиция в списъка е отредена на Даниъл Дей-Луис за ролята му на независимия производител на петрол Даниел Плейнвю във филма „Ще се лее кръв”. 54-годишният актьор също печели високите отличия „Оскар” и „Златен глобус” за най-добра мъжка роля.

 

Вижте как изглежда пълният Топ 10 на класацията на най-добрите роли на всички времена:

 

1. Джак Никълсън в „Полет над кукувиче гнездо” (1975)

2. Робърт де Ниро в „Разяреният бик” (1980)

3. Даниъл Дей-Луис в „Ще се лее кръв” (2007)

4. Ал Пачино в „Кръстникът: Част 2” (1974)

5. Емили Уотсън в „Порейки вълните” (1996)

6. Марлон Брандо в „На кея” (1954)

7. Дензъл Уошингтън в „Малкълм Х” (1992)

8. Джейн Фонда в „Клут” (1971)

9. Пол Нюман в „Играчът на билярд” (1961)

10. Лиам Нийсън в „Списъкът на Шиндлер” (1993)


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
bootyboy
преди 12 години
5
1
!
Отговори
и от всичките съм гледал само първия
Страница 1 от 1