.

Тази седмица започва фестивала "So Independent"

Тази седмица започва фестивала
Снимка: soindependentfilmfest.com

Фестивалът за независимо кино "So Independent" и тази година ще ни зарадва с поредната порция интересни американски филми на независими кино творци. Ще ни даде поглед към едно по-малко познато и различно кино, в което липсват познатите ни множеството ефекти, стилни декори, неземни бюджети, известни актьори и банални сюжети. То е онази част от киното, която успя да го превърне в изкуство, в начин на изразяване и съпреживяване.

 

 

Независимото кино се характеризира с оскъден бюджет, невероятно голям ентусиазъм, гениални идеи и невероятен труд. Да, много често резултата не съответства на това, което екипът иска да ни каже и в такива случай се получават огромни провали, предизвикали целият този негативизъм към независимото кино, но не малко са и филмите превърнали се в истински шедьоври .

 

Това кино е може би единственото, което произвежда филми, които отразяват действителността и то по един невероятен начин. В тях няма да откриете своя идол, а ще намерите своята идеология. Филмите ще засегнат множество проблеми и неприятната реалност, която често бива спестяване. Те ще ни представят света на различните, на тези които по една или друга причина са далеч от нас и колкото и старание да полагаме тяхното мислене, усещане и чувства са непонятни за нас.

 

Именно такива са и голяма част от филмите, които ще може да видите на тазгодишното издание на фестивала. Селекцията е наистина на високо ниво, включваща носители на престижни кино награди и потенциални съперници за Оскар. Част от заглавията, коитоприсъстват в програмата са: „Небраска”, „Истинският Люин Дейвис”, „Само Бог прощава” и „Имигрантката”

 

„Пред очите ми минаха стотици филми, докато избера наистина най-доброто от американското независимо кино, създадено през тази година ”- заяви на пресконференция директорът на фестивала Жана Караиванова.

 

Фестивалът ще започне на 24 октомври и ще продължи до 3 ноември, като кината в които може да видите селектираните ленти са: „Одеон”, Дом на киното, Евросинема, Люмиер и Синема Сити – Парадайс център. Цените варират между 8 и 6 лева, като за първа година има опция за платена акредитация, струваща 50 лв. и с която най-заклетите фенове на киното могат да получат достъп до всички филми, без тези, които се излъчват в "Синема Сити".

 

Повече информация относно акредитацията, програмата и детайли за фестивала може да намерите в официалния му сайт - http://soindependentfilmfest.com 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...