.

3 фентъзи сериала, които трябва да гледате

3 фентъзи сериала, които трябва да гледате
Снимка: outnow.ch

Както все по-често се убеждаваме киното минава през радикална трансформация, в която съществена роля играят телевизионните сериали. Свидетели сме на явлението, известни актьори, притежаващи голям талант, да се пренасочват към телевизионните продукции. Липсата на оригинални сюжети, правенето на филми, единствено с цел финансова печалба и никакво изкуство са част от причините, които спомагат на сериалите да заприличат все повече на кино продукция, с една-единствена разлика — продължителността. Тя обаче далеч не е проблем, а дори по-добра възможност за развиване на персонажите, затова сме ви подготвили три сериала, които ви съветваме да не пропускате.

 

 

Game of Thrones

 

Мащабният сериал на HBO беше откритието на 2011 година, когато стартира. Той се опира на невероятната фентъзи поредица "Песен за огън и лед", написана от Джордж Р. Р. Мартин и взема заглавието на първата книга за име на сериала. Изключителното пресъздаване на атмосферата на книгата описваща един свят, в които лятото продължава десетилетия, а зимата цяла вечност, съчетано с невероятно пленяващата история, изпълнена с множество обрати и неочаквани развръзки, успява да плени множество зрители и да превърне сериала в един от най-гледаните. Ако не сте част от тях, то все още имате време да наваксате, а алтернативата с прочитането на книгите е силно препоръчителна.

 

Supernatural

 

Малко са сериалите, които могат да се похвалят с доста сезони и то наистина качествени. Supernatural е един от тях, тъй като дори в своя настоящ 9 сезон успява да запази онова неповторимо усещане, което изпитваме при смесването на жанровете. Онази тръпка от неочакваното и зловещото, съчета с многопластовия сюжет, контрастиращ на баналните истории, е способна да впечатли и най-големите критици. Затова не се чудете, а пускайте епизодите, които ще ви пристрастят до такава степен, че съвсем скоро ще очаквате поредният нов епизод от настоящия, девети сезон.

 

True blood

 

Нямаше как да не включим и сериал за вампири, каква класация щеше да бъде, ако липсваха толкова актуалните напоследък създания. Множество са обаче сериалите, занимаващи се с тях, затова ни беше малко трудно да определим само един, но с известни усилия и връщайки се на епизодите от тях решихме това да бъде "Истинска кръв". Той разказва историята на Суки Стакхаус, владееща телепатия сервитьорка, която се влюбва във вампира Бил Комптън. Наред с всичко това има множество заплетени връзки, запознаващи ни с не малко фантастични същества, които живеят съвместно с обикновените хора. Ако ви е писнало от "бозавите и банални" според вас, вампирски филми и сериали, то "Истинска кръв" е точно за вас.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...