.

Ами ако Хари Потър се беше оженил за Хармаяни Грейнджър?

Ами ако Хари Потър се беше оженил за Хармаяни Грейнджър?
Снимка: Reuters

Поредицата за очилатия магьосник Хари Потър определено ще остане любима на малки и големи години наред. И нямам как да е иначе – все пак и седемте книги ни пренасят на места и ни разказват за приключенията, за които може само да си мечтаем.

 

 

Замисляли ли сте се как щяха да изглеждат историите за Хари Потър и приятелите му, ако някои от нещата се бяха развили по друг начин? Как ли щеше да изглежда краят на поредицата, ако Хармаяни Грейнджър се беше омъжила за Хари Потър, а не за Рон Уизли?

 

Истината е, че Дж. К. Роулинг първоначално е планирала да ожени очилатия магьосник за умната мъгълка, но впоследствие се отказала от това. Причините не са свързани с литературата, каза писателката в интервю за сп. Wonderland. Тя се извинява на всички фенове, които биха желали да има сватба между Хари Потър и Хармаяна Грейнджър.

 

В поредицата обаче нещата се развиват по друг начин. Потър се жени за Джини Уизли, с която имат 3 деца, а Хармаяни се омъжва за Рон Уизли, с когото имат 2 деца.

 

Дж. К. Роулинг доби популярност, благодарение на книгите си за Хари Потър. В периода 1997 - 2007 година написва седем книги за приключенията на очилатия магьосник и неговите приятели. Те са преведени на 67 езика и са продадени над 450 000 000 екземпляра.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Abrasaks
преди 10 години
0
2
!
Отговори
Да, много по-добре щеше да е. Но и така тази поредица ще ми остане любима.
Страница 1 от 1