.

10 от най-добрите романтични книги [част втора]

10 от най-добрите романтични книги [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Ако в предната част не ти е допаднало резюмето на някоя романтична книга, ще се опитаме да ти дадем още предложения. Класацията на 10-те най-добри романтични книги на всички времена продължава с:

 

5. „Жената на пътешественика във времето", от Одри Нифнегър. Одри Нифнегър е американска авторка. Романът й е причина да се създаде и сполучлива негова екранизация. В своето произведение писателката разказва за любовната история на един човек, който може да пътува назад във времето, но не може да го контролира. Това просто му се случва и той няма никаква власт над него. Интересът от книгата се поражда от разгръщането и развитието на любовта му, като държи заинтригуван читателя до самия край на произведението.

 

4. „Отнесени от вихъра", от Маргарет Мичъл. Тази книга е публикувана през далечната 1936г., но е все така популярна и до днес. В нея се описва любовната история на Скарлет и Рет. Всичко това се случва на фона на гражданската война в САЩ. Всичко е преходно, само любовта не е. Направеният по романа филм печели много награди, включително и Оскар. Това е исторически, романтичен и класически роман, който всеки трябва да прочете.

 

3. „Гордост и предразсъдъци", от Джейн Остин е най-известният роман на авторката и е считан от мнозина критици за едно от най-значимите произведения в английската литература на XIX век. За първи път е публикуван през 1813г. По книгата са направени над 10 филма и телевизионни сериала. Най-добре обаче е първо да прочетеш книгата, за да получиш пълния ефект. Става дума за една жена на име Елизабет Бенет, която е на път да се омъжи. Тя обаче среща джентълменът Дарси и тяхната история започва от тук.

 

2. „P.S. Обичам те!", от Сесилия Ахърн. Тази любовна история е за Холи и Джери, които взаимно се обожават и изживяват една невероятна любовна история, докато Джери не умира. След смъртта му, Холи открива, че преди кончината си, Джери й е написал поредица от писма. За всеки месец след смъртта му съответства по едно писмо. В своите написани на хартия слова той я уверява как тя трябва да продължи напред. Трогателна любовна история, която оживява върху страниците на книгата и във филмовата екранизация, в която участват Джерард Бътлър и Хилъри Суонк.

 

1. „Пристан за двама", от Никълъс Спаркс. Пристигането на красива, млада жена в Саутпорт, Северна Каролина предизвиква любопитството на местите жители. Пред младата дама на име Кейти е поставено предизвикателството да изгради щастливо бъдеще върху руините на миналото си. Когато неговите призраци се завръщат отново, тя разбира, че си струва да рискува всичко, за да получи щастието, което Алекс – всеотдаен и любящ джентълмен, й предлага.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...