.

Номинации за музикалните награди „Billboard 2014"

Номинации за музикалните награди „Billboard 2014
Снимка: rock-review.ru

Музиката е неделима част от живота на всеки един от нас. Непрекъснато около нас чуваме различно проявление от музикалния талант на множество творци. Някой обаче успяват да се откроят от други, които остават просто поредния шум, запълващ фона на забързания ни ден. Именно за да се отдаде необходимото на тези искрици, палещи светлината в скучния ден и прогонващи лошото настроение има не една церемония за раздаване на музикални награди.

 

 

Безспорно обаче най-престижните си остават Grammy, Brit awards и наградите на „Billboard“. И тъй като първите две вече изминаха и са ясни победителите им, насочваме вниманието към последните, който ще се проведат съвсем скоро. Церемонията е предвидена за 18 май и ще се проведе в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас.

 

Тъй като мнозина от нас и ние включително само ще мечтаем да стигнем там и да ги гледаме на живот, ABC е поела ангажимента и ще излъчи всяка секунда на живо от един от най-вълнуващите и престижни музикални награди.

 

Да не губим обаче време и да престъпи към най-интригуващата информация, а именно тазгодишните номинирани. Финалистите са определени от феновете, според популярността на тяхната музика, включително и албум и дигитални сингли продажби, радио ефир, турнета, стрийминг и социалните взаимодействия на Facebook, Twitter, YouTube, VEVO, Spotify и други популярни онлайн сайтове за музика.

 

За да бъде максимално обективен, изборът на номинираните се основават на изследване, проведено в рамките на една година — от 11 март 2013 г. до 9 март 2014 г. През този период, проучването се извършва както от Billboard, така и от неговите партньори Nielsen Entertainment и Next Big Sound.

 

Започваме с дебютантите на наградите — Imagine dragons, които за първи път попадат сред номинираните, но дебютът им е наистина ударен, тъй като са част от изпълнителите с най-много номинации. Момчетата са номинирани в цели 12 категории, от общо 40. Това едва ли е изненада за някого, с оглед на факта, че албумът им „Night Visions” беше начело на много класации през 2013 г., а сингълът „Radioactive” счупи рекорда за най-много седмици в класацията Billboard Hot 100.

 

С 12 номинации може да се похвали и изключително успешната за 2013 година Lorde. Песента й „Royals” беше на първо място в Billboard Hot 100, както и дебютният й албум „Pure Heroine”. След нея с една номинация по-малко се нареждат Timberlake, Perry и Macklemore & Ryan Lewis съответно с по 11, 10 и 8 номинации.

 

Освен Imagine Dragons тази година имаме и друг доста известен дебютант, а именно Justin Timberlake, който е включен за първи път, като солов изпълнител. Най-интересните категории са Top Hot 100 Artist, Top Digital Songs Artist, Top Radio Songs Artist, Top Rock Artist, Top Rock Album, Top Hot 100 Song, Top Digital Song, Top Streaming Song (Audio) и Top Rock Song, а какво ще се случи предстой да разберем на 18 май.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...