.

Десет филма на ужасите от 2013, заслужаващи си гледането [част първа]

Десет филма на ужасите от 2013, заслужаващи си гледането [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Макар да не изглежда сякаш много филми на ужасите са излезли през изминалата година, има някои забележителни попадения. Няколко категорични такива, които едва не бяха сред пропусналите вниманието на аудиторията бяха „Jug Face”, „Maniac”, „Open Grave”, „Curse of Chucky” и филмът, който беше прекалено забавен за злословието, което получи - „Hansel and Gretel: Witch Hunters”. Тези филми са далеч от златната статуетка Оскар, на Американската филмова академия, но са едни от онези ленти, които ще гледаш всеки път, когато се излъчва по телевизията.

 

10. „World War Z”. Всички бяха готови да разкъсат този филм на парчета след отлагането на премиерата му и пренаписването на първоначалния сюжет, но всъщност филмът е наистина добър. Ако хорърите, с бавно крачещи зомбита, които имаш време да накълцаш с джобно ножче, докато се домогнат до теб, те отегчават вече – това е твоят филм.

 

9. „Contracted”. След като веднъж гледаш този филм, никога няма да посмееш да се забиеш с гадже от парти повече. Далеч е от перфектния филм, но ако си представиш кино лента, заснета с бюджета на индийска мелодрама, която може да съперничи успешно на напомпани и прехвалени, високо бюджетни хоръри, наистина си струва да поемеш риска с това филмче.

 

 

8. „Nothing Left to Fear”. Режисьорският дебют на Антъни Ленард беше само в кина за зрители с ограничен възрастов диапазон. Като добавим и, че беше излъчван само в САЩ, шансовете ти да си го гледал/а на големия екран рязко се сгромолясват. Можеш да коригираш това, като си го намериш на DVD. Този филм не е просто поредната история за призраци, тъй като е вдъхновен от действителната паранормална легендата от Стъл, Канзас. Ето така трябваше да изглежда римейкът на „The Wicker Man”.

 

7. „The Lords of Salem”. Роб Зомби последователно създава някои от най-стилизираните и интересни филми, които бихте гледали. „The Lords of Salem” може да е един от неговите най-поляризирани филми, но е прекрасен пример как уменията му в заснемането растат и се развиват. Феновете му няма да бъдат разочаровани.

 

6. „Would You Rather”. Друг ниско бюджетен филм с огромни достойнства. Една жена в затруднено положение получава доста примамливо предложение – да успее да плати всичките си дългове и да придвижи болния си брат на върха в списъка от чакащи за животоспасяваща трансплантация. Какво се случва по-нататък може да бъде сравнено само със „Saw” в трапезария. Изключително напрегнат и стряскащо брутален, със само леки забележки относно играта на някои от актьорите, но като цяло – наистина добър хорър.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DarthLord
преди 10 години
3
2
!
Отговори
"Кери" също е добър.
Страница 1 от 1