.

Десет филма на ужасите от 2013, заслужаващи си гледането [част втора]

Десет филма на ужасите от 2013, заслужаващи си гледането [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Искаш да покачиш адреналина си с качествен филм на ужасите? Продължаваме класацията на най-добрите хорър-филми за изминалата година. С нея лесно ще направиш своя избор.

 

5. Hatchet 3. Ако сред предпочитанията ти са филмите на ужасите от старата школа, със смразяващи смъртоносни сцени и зловещи диалози, тогава трилогията „Hatchet” задължително трябва да присъства в личната ти филмотека. Продуцирана от Адам Грийн, тази филмова продукция се базира на сценария на Виктор Кроули. За онези от вас, които са гледали предните две части, тази със сигурност отново ще ви впечатли. За останалите, които са пропуснали първите две от трилогията, започвайте маратона по наваксването. Настръхването ви е гарантирано.

 

4. V/H/S 2. Първата част на филма без съмнение е забавна за феновете на хорър-жанра, като оставя нотка на доближаване до шедьовър. Втората част не само постига този статус, но дори успява и да го надмине. За такъв малък бюджет, филмът е истинско произведение на изкуството. Режисьорът Гарет Евънс наистина е сътворил нещо, което заслужава да се изгледа. Издига жанра на качествено ново ниво. Шокиращ, завладяващ, вцепеняващ!

 

 

3. The Conjuring. Джейм Уан се превърна в едно от челните имена сред режисьорите на филми на ужасите. При това не го направи с бързи стъпки, а направо с олимпийски спринт. Той е главният отговорник за първата част на Saw, както и за други хитови ленти като Insidious, Death Sentence, а сега и The Conjuring. Филмът притежава всичко, което обитавана от духове къща би имала, като в това число не включваме евтини и изтъркани сцени. Уан намери ново свое поприще вред Fast & Furious поредицата, но да се надяваме, че това е само лирическо отклонение и бързо ще се завърне там където принадлежи – в хорър-жанра.

 

2. You’re Next. Ти си следващият. Това, което прави този филм толкова велик е, че нито за секунда създателите му не са го направили да изглежда прекалено сериозен и странен, а те самите не са се взели на сериозно. Резултатът е наистина забавно филмче. Със сигурност това би ти се сторил странен начин да се опише филм за избито семейство, но работата, която Адам Уингард и Саймън Барет са свършили, категорично заслужава да инвестираш времето си в гледането на тяхната продукция.

 

1. Evil Dead. Новите версии на култови класики винаги са обостряли очакванията на заклетите филмови фенове. Ето защо и Феде Алварес беше наблюдаван под лупа какво ще сътвори в римейка на Сам Райми - Evil Dead. Тези притеснения бързо бяха забравени, защото новият прочит на класиката е брутален и спиращ дъха. Игнорирай мнения от типа, че това трябвало да бъде хорър-комедия и се наслади на един от диамантите в короната на жанра за 2013 година.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...