.

Секс скандал принуди Брайън Сингър да не промотира X-Men: Days of Future Past

Секс скандал принуди Брайън Сингър да не промотира X-Men: Days of Future Past
Снимка: Reuters

Брайън Сингър е един от режисьорите, дали толкова много на киното с шедьоврите си, че когато се разбра, че той ще продължи с работата си по сагата X-men и ще режисира поредния филм от нея, хиляди фенове бяха в екстаз. Режисьорът придобива популярност през 1993, когато печели с филма си Public Access голямата награда на Сънданс Филм Фестивал. След това следва възход в лицето на филма "Обичайните заподозрени", който е тотален хит и печели куп награди, сред които Оскар за най-добра мъжка роля и оригинален сценарий, както и за най-добър филм на Британската Академия за Филмово и Телевизионно изкуство (БАФТА).

 

 

Само след няколко месеца се очаква да излезе и поредният филм за мутанти — X-Men: Days of Future Past. Премиерата му е насрочена за 23 май 2014 г. и поради тази причина, режисьорът трябваше да трябваше да се появи на WonderCon 2014 за две двучасови интервюта, но шумът, който се вдигна около него, доведе до промяна на графика му.

 

Едва ли е тайна за някого, че актьорът Майкъл Игън обвинява режисьора, че го е склонил към сексуални отношения по време на партита в Калифорния и Хаваи в края на 90-те години, когато той е бил непълнолетен. Според актьора Сингър му бил обещал главна роля в екранизацията на комиксите за X-men.

 

В жалбата си Игън казва, че Браян Сингър е "използвал властта си, своето богатство и положението си, за сексуално насилие срещу непълнолетния по това време жалбоподател като използвал наркотици, алкохол, заплахи и примамливи обещания". Той добавя още, че престъплението било извършено в самотна къща, заявявайки: "Слагаха ми дрога в напитките. Караха ме да се наливам с алкохол. В тази къща аз бях изнасилен многократно от много хора. Аз бях дете, бях уплашен".

 

Странно е защо точно сега актьорът е решил да търси справедливост, тъй като от тогава са минали доста години и ако тогава е бил дете, то едва ли е било нужно да минат повече от 15 години, за да осъзнае какво са му извършили. На изказвания от този тип, той прочувствено отговаря: "Тогава просто никой не искаше да ни чуе. Не стигнахме доникъде и аз зарових всичко толкова дълбоко в себе си, колкото можах"

 

Сингър все още не е казал нищо по случая, но адвокатът му изложи своите съмнения за нечиста схема, заявявайки: "Ясно е, че жалбата е подадена, за да привлече максимално внимание в момента, в който новият филм на Брайън е на път да излезе", с което може би се цели да се посегне на приходите на филма.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...