.

Книгите, които ще те променят [част първа]

Книгите, които ще те променят [част първа]
Снимка: freeimages.com

Ваканциите са едно от любимите ни времена, защото имаме толкова много време да се отдадем на онези любими неща, за които бленуваме цяла година. Топлото време, освен за разхлаждащи къпания в морето е подходящо и за едно по-различно и далеч по-полезно може би хоби, а именно четенето. Няма нищо по-приятно от това да се отдадеш на пълен релакс и да се потопиш в атмосферата на нова книга.

 

 

Едва ли може да се опише онзи ентусиазъм и тази детска радост, която изпитваме при допира на пръстите ни с новите, неотваряни страници. Всяка дума, която отеква в съзнанието ни и сглобява картината на този нов, вълнуващ свят, който само след няколко часа ще остави толкова дълбок спомен у нас, че дълго ще размишляваме над прочетеното. Ако и вие като нас нямате търпение да се срещнете с книги от тази тип сме ви подготвили няколко заглавия, които определено биха могли да ви променят.

 

"Прекрасният нов свят"

 

Това е една от най-добрите антиутопии, които заедно с "1984" на Оруел успяват и до днес да развълнуват и променят мнозина. Олдъс Хъксли притежава нещо невероятно, което му помага да опише така детайлно бъдещето и най-важното успява да ни накара да повярваме. Обрисуваната картина се запечатва моментално в главите ни и ни дава толкова много храна за размисъл, че скоро осъзнаваме, колко важна роля изиграва тази книга в начина ни на мислене.

 

"Ега ти животът"

 

Това е разказ за един мъж, който безкрайно се лута между страха от обвързване и страха от самота. За един мъж, когото животът и жените — заедно и поотделно — постоянно прецакват… И за една жена, която остава извън тази класация… "Четенето на "Ега ти животът" е като слушането на прекрасна песен. Усещаш, че е страхотна още в началото, а когато свърши, искаш пак да я чуеш, защото те кара да се чувстваш и млад, и вече пораснал. Ако тази книга беше песен, щяхме веднага да я наречем хит. Защото тя е хит.

 

"Госпожа Далауей"

 

„Госпожа Далауей“ е книгата, с която Вирджиния Улф намира белетристичната форма, отговаряща най-пълно на епохата, в която твори. Тема на романа е животът на съзнанието. Умело използвайки вътрешния монолог, който следва движението на мисълта във времето, голямата писателка плете уникална психологическа проза, която и днес се смята за ненадмината като художествено въздействие. Въпреки фрагментарността на действието, романът се отличава с плътна структура, постигната чрез специфичната ритмика и метафорика, чрез умело търсеното и намирано повторение на думи и изрази.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 9 години
8
2
!
Отговори
В каква посока ще ме променят, ще ме превърнат в гей ли ?
DarthLord
преди 9 години
6
8
!
Отговори
По "Госпожа Далауей" има и направен филм с Мерил Стрийп, Джулиан Мур и Никол Кидман - "Часовете". Препоръчвам! :)
Страница 1 от 1