.

Хари Потър стана на 34 години

Хари Потър стана на 34 години
Снимка: outnow.ch

Вчера почитателите на Хари Потър отбелязаха рождения ден на измисления герой. На 31 юли магьосникът с белег във формата на светкавица стана на 34-годишна възраст. Честитки и пожелания по случай рождения ден на Хари Потър от фенове от цял свят заляха социалната мрежа Twitter.

 

 

Историята на очилатия магьосник бе обхваната в 7 романа, като от тях бяха продадени над 400 000 000 копия, а приключенията бяха пресъздадени във филмова поредица, която също стана хит сред малки и големи.

 

Въпреки че Хари Потър е добре познат в целия свят, имаше доста хора, които се изненадаха, когато разбраха, че той е навършил 34 години. Това, което убягва на голяма част на феновете на магьосника е, че въпреки че в първата книга той е 11 години, а тя излиза във Великобритания през 1997 година, а в САЩ година по-късно, събитията се случват близо 10 години по-рано. Дж. К. Роулинг започна да пише историята за Хари Потър през 1990 година. Така излиза, че магьосникът е роден на 31 юли 1980 година, на същата дата е родена и неговата създателка.

 

Дж. К. Роулинг започва да пише първата книга под формата на кратък разказ, но по-късно идеята, която я е осенила в претъпкан влак, се разгръща в поредица от цели 7 книги. Интересен е фактът, че книгата „Хари Потър и Философският камък“ започва с цели 9 отказа от големите издателства, но след е издадена от „Bloomsbury Publishing“, тя е преведена на 55 езика. В България от първите четири книги се продават над 200 000 копия.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Ouroboros
преди 9 години
2
5
!
Отговори
До Fisherman: Има логика. Хари е роден 1980 година, Роулинг почва да пише за него 1990. Тогава той вече е на 11.
Fisherman
преди 9 години
6
1
!
Отговори
"Това, което убягва на голяма част на феновете на магьосника е, че въпреки че в първата книга той е 11 години, а тя излиза във Великобритания през 1997 година, а в САЩ година по-късно, събитията се случват близо 10 години по-рано." никаква логика
Страница 1 от 1