.

Какво да очакваме от продълженията на "Годзила"

Какво да очакваме от продълженията на
Снимка: outnow.ch

Киното е едно от любимите забавления за милиони хора. Успешната му симбиоза между най-различни изкуства, като че ли успява най-добре да пасне на огромен кръг от хора, тъй като броя на посетителите на кината не спира да расте. Новите технологии, съчетани с интересните сюжети се оказват все така притегателни за малки и големи.

 

 

Преди броени седмици се състоя премиерата на един от касовите филми за годината "Годзила". В България той — получи доста по-голяма популярност, тъй като премиерата му съвпадна с откриването на второто IMAX кино в страната ни. Мегапродукцията определено повдигаше доста въпросителни у феновете по ред причини.

 

От една страна начело на проекта беше избран режисьор с изключително малък опит. Гарет Едуардс дебютира с приличния „Monsters“ (2010), чрез който ни демонстрира как може с шепа пари, инвестирани в независим филм, да направиш атмосферен и приет радушно и изключително топло от критици и публика.

 

Другата неизвестност по отношение на проекта беше относно това дали лентата няма да залитне по неправилния път и да заложи предимно на впечатляващи ефектни, вместо на грабващ сюжет, тъй като историята ни е до болка позната. За всеобща радост обаче филмът се справи повече от блестящо по отношение и на двата аспекта.

 

Едуардс добави поредният си добър филм към портфолиото си, а зрителите станаха свидетели на един по-интимен "Годзила", който предложи невероятна симбиоза между ефекти и чувство. Именно поради тази причина от LEGENDARY PICTURES потвърдиха, че ще бъдат заснети няколко продължения на историята.

 

Във връзка с това по време на своя панел в зала „H“ от международната конвенция в Сан Диего, Калифорния, студиото издаде и малко подробности относно сюжета на продълженията. Те не бяха особено обстоятелствени, но зарадваха всички фенове на филма, с новината, че Годзила ще се бори с цели 3 митични същества. Ето и официалното съобщение:

 

„Показват се множество стари, новинарски кадри, като в началната сцена на последния филм за ‘Годзила“, но те биват прекъснати от етикета: „Все още остава една скрита тайна. Има и други…“ След това виждаме сянката на едно същество, което определено е Rodan с текст „Codename: RODAN’. След това показват старата Mothra с текст „Codename: Mothra“ и накрая „Codename: Chidorah! Monarch Assessment: Conflict Imminent“. Следват думите „Нека да се бият“….


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...