.

Очакваме сериал, вдъхновен от "Злокобен остров"

Очакваме сериал, вдъхновен от
Снимка: outnow.ch

Както все по-често се убеждаваме киното минава през радикална трансформация, в която съществена роля играят телевизионните сериали. Свидетели сме на явлението, известни актьори, притежаващи голям талант, да се пренасочват към телевизионните продукции. Липсата на оригинални сюжети, правенето на филми, единствено с цел финансова печалба и никакво изкуство са част от причините, които спомагат на сериалите да заприличат все повече на кино продукция, с една-единствена разлика — продължителността.

 

 

Тя обаче далеч не е проблем, а дори по-добра възможност за развиване на персонажите, тъй като повече епизоди, позволяват на екипа, стоящ зад продукцията да представи максимално подробно историята, без да се налага да пренебрегва наглед малки, но понякога определящи подробности.

 

Именно поради тази причина HBO са решили, че е време за поредния сериал, който всъщност е вдъхновен от игрален филм. Този път на прицел е "Злокобен остров" — една лента, която успя да впечатли мнозина, поради гения на Скорсезе и Леонардо Дикаприо.

 

Припомняме, че преди дни бе обявено, че и друг филм на Скорсезе ще се сдобие със сериал. Ставаше дума за изключително успешния "Вълкът от Уолстрийт", но докато той ще проследи същите събития, то „Ашклиф“, както ще се нарича сериала, вдъхновен от "Злокобен остров", ще е един вид предистория на игралния филм.

 

"„Ашклиф“ ще се развива в едноименната психиатрична болница, в която се развиваше и филмът с Леонардо Дикаприо. Драмата ще вникне в миналото на клиниката и злодеянията на основателите й." — това е единственото, което бе обявено по отношение на сюжета на новия сериал, който се очаква да плени милиони зрители пред екрана.

 

Както направи и с филма, базиран на книгата на Денис Лихейн от 2003, Скорсезе ще режисира пилотния епизод. Лихейн ще е сценарист заедно с Том Бернардо. Скорсезе, Лихейн, Appian Way на Леонардо Дикаприо ще са част от продуцентите на предисторията.

 

Проектът продължава сътрудничеството на HBO и Скорсезе, който в момента подготвя рок енд рол сериал за 70-те години на миналия век с участието на Боби Канавале („Престъпна империя“).


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...