.

Най-култовите мечове в киното

Най-култовите мечове в киното
Снимка: freedigitalphotos.net

Време е да се включите в епичната битка с най-зрелищните мечове в историята на киното.

 

Иниго Монтоя и неговата рапира. Във времената на честта, когато мъжете са решавали философските си спорове с дуел на остриетата са отдавна отминали. Именно заради това, сабята на Иниго Монтоя е толкова култова. В добавка към това, в днешно време хората не се обясняват надълго и нашироко защо са решили да ви убият, изпълнение на чие отмъщение е това и така нататък. Ритуалът, който съпътства боят с мечове, както и изящната им изработка нареждат рапирата на Монтоя на едно от челните места.

 

За отбелязване е и мечът на Уилям Уолис от „Смело сърце”. Няма как да освободиш цял един народ само с голи ръце. Ето защо огромният меч винаги би бил особено значим, ако е наблизо. Уилям Уолис поставя началото на освободителната борба на шотландците от англичаните през тринадесети век, но това е подплатено от закалената стомана с която посича не само войници, но и техните коне. Макар и да не оцелява, а бива назидателно екзекутиран, Уолис и острието му остават запомнени за вечни времена.

 

 

Сагата за шотландските войни не би била нищо без самурайския меч от „Шотландски боец”. Известен още като катаната с драконовата глава или японското произведение на изкуството с дръжка от слонова кост, този меч остава в историята на киното и в сърцата на феновете, ценители на батални сцени с мечове. Да не забравяме и изскачащите искри при дуелите и знаменитите фрази: „Накрая трябва да остане само един”, преди отсичането на противниковите глави от тази тройно закалена стомана от страната на изгряващото слънце.

 

Мечът на Атлантида от Конан-Варварина. В далечните времена, когато задвижването на огромен воденичен камък с голи ръце е бил начинът да се превърнеш във всемогъщ, мускулест варварин, задължителен аксесоар към визията на подобен герой е огромен, масивен меч. Когато Конан го намира в гробницата на отдавна загинал владетел, той осъзнава, че времето му на завоевател и непобедим войн вече е дошло. Стотиците отсечени глави от Конан и неговото оръжие не са достатъчни. Накрая, той обезглавява и богът-змия Сет. Само и благодарение на мечът на Атлантида.

 

Блейд има много оръжия, но само едно може да разсече сенките – мечът на полу-човекът, полу-вампир. Мечът на Блейд е закален в киселина и изработен с дизайнерски привкус. Нека не пропускаме, че той има особена връзка с притежателя си, защото при всеки опит на друг вампир или човек да го докосне, отбранителните шипове, вградени в дръжката му са готови да прободат дланта на всеки различен от главния герой.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...