.

Холивудските актьори, които светът обожава

Холивудските актьори, които светът обожава
Снимка: freedigitalphotos.net

Съзвездието от кино-величия постоянно се разраства и на небосклона му непрестанно се появяват нови и нови лица. Има някои обаче, които блестят с могъществото на такова сияние, че винаги предизвикват възторженост у зрителите, щом оповестят участието им в някой нов филм. За някои от най-обичаните актьори в световен мащаб ще стане дума по-долу.

 

Леонардо Ди Каприо. Въпреки петте номинации, които има в актива си, холивудската звезда няма завоювана златна статуетка на американската филмова академия. Ролите, в които успешно се е превъплъщавал са разнообразни и неповторими – от тийнейджърски символ (Titanic – 1997г.) до ченге под прикритие (The Departed – 2006г.). В Холивуд се шегуват, че това е актьорът с най-нечувания капацитет – не е имало такава роля, която да му бъде предложена и с която той да не справи.

 

 

Том Ханкс. Звездата на Том Ханкс изгрява през осемдесетте години на двадесети век. Обичан е заради Форест Гъмп от едноименния филм, капитан Милър ("Спасяването на редник Райън"/Saving Private Ryan 1998), Ууди ("Играта на играчките"/Toy Story) и всяка друга роля, която той е съживил. Днес този филмов великан продължава да се радва на невиждан успех далеч отвъд актьорското поприще. Той е сценарист, режисьор и продуцент на успешни продукции.

 

Мерил Стрийп. Нито един списък или класация за холивудските звезди не би бил завършен без тази фантастична жена. Мерил завладява с умението си да направи всеки един диалог или монолог на героите си завладяващ. Тя е актрисата, получавала повече номинации за Оскар, повече от всеки друг актьор или актриса в историята на киното. Госпожа Стрийп е динамична и разнообразна. Не просто играе, тя дори пренаписва някои от пасажите в сценария на редица филми, в които силната й персоналност застига героите.

 

Морган Фриймън. Не просто защото играе самия Господ Бог във „Всемогъщият Брус“/Bruce Almighty (2003), а защото наистина е един завършен от всяка позиция актьор – Морган Фриймън е холивудският талант, поканен и играл в над сто филма. Публика от всяко живо поколение е гледало чернокожия творец. Една от най-отличителните му черти е плътният му и въздействащ, но в същото време успокояващ и вдъхващ доверие глас. Филми от всякакви жанрове – комедии, драми или екранизации на истории за супер-герои, стават бокс офис разбивачи и оглавяващи класациите шедьоври, заради участието на Фриймън, в главната роля.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DarthLord
преди 9 години
2
0
!
Отговори
За Мерил Стрийп съм съгласен. Връх на актьорското майсторство е, но за Ди Карио и Фрийман не съм. Те във всеки филм играят себе си.
papugai
преди 9 години
3
2
!
Отговори
Каприо има една добра роля и тя е в дневниците като наркоман.Ханкс има една добра роля и в нея играе спинозен гей.
Страница 1 от 1