.

Броени дни до премиерата на петия сезон на сериала "Игра на тронове" [+ видео]

Броени дни до премиерата на петия сезон на сериала
Снимка: jezebel.com

Премиерата на първия епизод от петия сезон на сериала „Игра на тронове“ ще се състои на 18 март в лондонския Тауър, предаде „Hollywood Reporter“.

 

За пръв път европейската премиера на сериала ще е преди американската. Телевизия Sky, която е партньор на HBO в Западна Европа, ще покаже новите епизоди и в Ирландия, Италия, Германия и Австрия.

 

 

Американската премиера на новия сезон на поредицата ще е на 12 април по HBO. Джордж Р. Р. Мартин, който е автор на фентъзи епос поредицата „Песен за огън и лед“, по която е заснет сериалът, е разказал, че в новите серии зрителите трябва да очакват смъртта на някои от героите.

 

В YouTube вече са качени две сцени, които не са намерили място в четвъртия сезон на „Игра на тронове“. Той бе показан в САЩ от 6 април до 15 юни миналата година.

 

Сериалът „Игра на тронове“ се излъчва по HBO от 2011 година и вече е спечелил статута на най-популярния в историята на телевизионния канал, като има 10 номинации за наградите „Еми“.

 

Научи повече за „Игра на тронове“:

 

Това е сериал на HBО, който следва историята на фентъзи епос поредицата „Песен са огън и лед“. Действието се развива в измислените континенти Вестерос и Есос в края на лятото, продължило десетилетие. Има няколко сюжетни линии, като първата следва членовете на няколко благородническа дома в гражданска война за Железния трон на Седемте кралства, втората покрива нарастващата заплаха от предстояща зима и митичните същества на Севера, третата хроникира опитите на последната представителка на свалената династия да си възвърне трона.

 

Сериалът се снима основно в Белфаст, Северна Ирландия и на някои места в Европа.

 



Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...