.

Някои от зрелищните суперсили на героите в киното

Някои от зрелищните суперсили на героите в киното
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато заговорим за суперсили на герои от киното, със сигурност няма да намериш по-зашеметяващи от тези, които ще прочетеш по-долу. Ще споменем не само някои от най-големите касоразбивачи в киното, но ще отбележим и главните действащи лица, довели до успеха на тези екранизации. А какво са героите без своите най-отличителни умения, способности и таланти?

 

Супер скорост. Като единствен недостатък на тази суперсила можем само да отбележим, че вероятно героя твърде често сменява обувките си с нови. Със сигурност на подметките не им е лесно да издържат на скоростта, с която се движи героят Светкавицата в едноименния филм от 1990г.

 

 

Промяна на облика. Тази суперсила се характеризира с промяна на тялото на притежателя й, с това на когото той самият пожелае. Мистийк от X-Men например притежава тази способност. Има и още нещо, което я прави още по-впечатляваща – гласът на притежателя на клонираната външност също може да се имитира напълно.

 

Чудовищни мускули. Не си в добра позиция, ако си гонен от супергерой, който може да преминава през стени, трошейки ги като вафли. Супермен, Хълк и Тор са най-емблематичните герои с тази способност. Всеки един от едноименните филми е шедьовър сам по себе си, а в допълнение можем да прибавим и човекът-мускул от Фантастичната четворка (2005г).

 

Изцеряваща сила. Какво ли щеше да бъде, ако никога не боледуваме или не можем да се нараним. Ако можехме да попитаме върколака от X-Men, щяхме да получим най-подробния и точен отговор. Макар, че сам признава в една от сериите на поредицата, че това е по-скоро проклятие, отколкото дарба, със сигурност изцеряващата сила е една от страхотните суперсили.

 

Невидимост. Дотегнало ти е от всички и искаш просто да изчезнеш? Какво по-добро решение на проблема, особено ако притежаваш суперсилата да изчезваш. За Сю от Фантастичната четворка това е детска игра. Освен това тя умее да контролира и енергийни полета.

 

Контрол над ума. Способност възхвалена в продукции като Междузвездни войни и X-Men, контролът над мисълта на други хора се изразява не само в четенето на мислите им, но и в контрол над телата им.

 

Телепортиране. Дали става дума за X-Men или за Jumper, телепортирането е фантастична суперсила, която може да те спаси от задръстване или да те направи неуязвим за куршумите на противниците ти.

 

Телекинеза. Това не е кинезитерапия чрез телевизия. Става въпрос за местене на предмети от разстояние, сякаш с дистанционно управление. Без значение дали говорим за преместване на далечна химикалка или смачкването на автомобил, като кутия от цигари (Chronicle (2012)) – контролът над обекти на разстояние заслужава челно място в класацията.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DarthLord
преди 8 години
0
0
!
Отговори
Защо има Оскари на снимката, не разбрах.
Страница 1 от 1