.

Най-гледаните филми в историята на киното

Най-гледаните филми в историята на киното
Снимка: iStock

Има филми, които всеки е гледал, но има и такива, които остават в историята завинаги и никога няма да бъдат забравени. Най-гледаните филми в историята на киното според проучване през 2014 са:

 

„Аватар” (2009) – изглежда невероятно, но следващия филм на Джеймс Камерън  след „Титаник” е именно „Аватар”. Това е филмът, събрал най-много приходи от кинопрожекции в историята на киното. Историята разказва за епичен конфликт на луната Пандора, който се води от местните триметрови хуманоидни същества. През 2016 се очаква да излезе и втора част.

 

„Титаник” (1997) – той е вторият най-касов филм в историята на киното и един от трите филма печелили 11 награди „Оскар”. Трагичната история за потъването на кораба „Титаник” и невъзможната любов на Джак и Роуз, двама младежи от различни социални класи, се превръща в любима на милиони хора по света. Това е филмът, който никога няма да бъде забравен.

 

 

„Хари Потър и реликвите на смъртта” втора част (2011) – това е последното приключение от филмовата поредица на Хари Потър. Битката на финала между добрите и лошите се превръща във война на живот и смърт. Хари тръгва срещу Волдемор и всичко свършва.

 

„Железният човек” 3 (2013) – животът на богатия импресарио Тони Старк се разрушава, когато се изправя срещи терориста Мандарин. Той трябва да се изправи срещу страховете си, да защити своите хора и да победи.

 

„Трансформърс: Тъмата страна на Луната” (2011) – бюджета на филма е 195 000 000 долара, а приходите се равняват на 1 123 794 079 долара. Без съмнение този филм се превръща в един от най-гледаните и известни филми в света.

 

„Властелинът на пръстените” (2003) – единствената трета част на филм в света, който печели „Оскар”  за най-добър филм.

 

„Агент 007: Операция Скайфол” (2012) – предаността на Джеймс Бонд е подложена под въпрос, когато миналото се връща, за да го унищожи. Най-гледания филм от поредицата.

 

„Батман” (2012) – 8 години , след като изчезва Батман трябва да се завърне, за да оправи новосъздал се хаос. С последния филм режисьорът Кристофер Нолан завършва трилогията и постига голям успех.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...