.

Няколко новоизлезли книги, които да прочетеш

Няколко новоизлезли книги, които да прочетеш
Снимка: freedigitalphotos.net

Сред уроците в училище на много малко тийнейджъри им остава време за книги. Има и някои, които много обичат да четат и въпреки заетостта си, успяват да намерят време за това занимание. Други пък твърдят, че им е интересно, но прекарват повечето свободно време из социалните мрежи. Ето някои книги, които вече се продават по библиотеките. Дано събудим интереса ти и отидеш да си вземеш някоя.

 

„Ключът на Соломон”. Жозе Родригеш Сантуш. В Европейския център за ядрени изследвания е открит трупът на Франк Белами – шеф на дирекция на ЦРУ. В ръката на жертвата има лист със символ и името на Томаш Нороня, което го превръща в главен заподозрян.

 

„Компаньонката на краля”. Ан О’Брайън. Филипа д'Ено избира момиче, живяло зад манастирските стени – Алис Перърс. Кралицата ѝ отрежда специална роля в английския двор. „Аз те издигнах от нищото, Алис. Сега трябва да ми се отплатиш”. С тези думи повеждат момичето към леглото на крал Едуард III – за да изпълнява задълженията, на които болната Филипа вече не е способна.

 

„Истинската история за носа на Пинокио”. Лейф Г. В. Першон. Убит е известен адвокат и разследването е поверено на комисар Бекстрьом. Той трябва да разбере каква е връзката между един малтретиран заек и един барон, изял пердах пред кралския дворец. Що се отнася до Пинокио, той не е познатата ни кукла на Джепето. Този е от злато и е изработен от прочут придворен бижутер.

 

 

„Сезонът на Йоана”. Яница Радева. Този роман се заема да представи чрез живота на една самотна жена нишките, които свързват хората в един неголям провинциален град, но заедно с това и обречените на разминаване съдби. Плавният бод на иглата изгражда съвременна картина-гоблен на обществото – свят, в който лутанията разкриват пътя към сезон, непознат от календара.

 

„Отблъскващо щастие”. Гийермо Мартинес. 11 разказа, заредени с черен хумор и неподозирани драматични развръзки. Тези истории едновременно привличат и смущават, будят страх и са неустоими.

 

„Изкуството да творим идеи за Коледа”. Колектив на Де Агостини. Книгата е съкровищница на идеи и ще стимулира въображението ти. Подробните инструкции ще те водят стъпка по стъпка за създадаването на красиви декорации за незабравима Коледа.

 

„Годеницата на Дявола”. Стефани Лорънс. Ще бъде ли изпепеляващата страст на Дявола достатъчно приключение за нея? Когато Дявола, черната овца на семейство Синстър, е хванат в компрометираща ситуация с гувернантката Онория Уедърби, той прави най-немислимото – предлага ѝ брак. С тази постъпка изумява цялото английско общество. Но Онория е далеч от мисълта просто да се подчини на обществените предразсъдъци. Тя мечтае за приключение.

 

„Скрита камера”. Джули Гаруд.  Книгата е част от поредицата „Майсторите на трилъра". Животът ѝ се превърна в истински филм на ужасите. Животът на студентката по филмово изкуство Лира Прескот е спокоен и дори малко скучен. Тя живее с най-добрата си приятелка, обича стари филми и хубави книги и работи по документален филм за градските паркове.Ето защо никой не може да разбере какво са търсили двамата маскирани мъже, които погрешка нападат съквартирантката й вместо нея и претърсват апартамента.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...