.

Той е Мич Рап. Той е „Роден да оцелява”

Той е Мич Рап. Той е „Роден да оцелява”
Снимка: изд. ЕРА

Джоузеф Рикман, бившето златно момче на ЦРУ, изнася огромно количество секретни компрометиращи данни като част от изкусен план за предателство на страната си. По петите му е изпратено най-опасното оръжие, с което разузнаването разполага – топ агентът Мич Рап.

 

Рап бързо ликвидира предателя, ала кошмарите на ЦРУ тепърва започват. Рикман се оказва смъртоносна заплаха дори и от гроба, след като в различни точки на земното кълбо започва да изтича информация от откраднатите документи.

 

Тайните служби на враждуващи държави се впускат в надпревара с всички непозволени средства да се доберат до съучастниците на Рикман и поверителните данни, които те разкриват пред очите на целия свят.

 

За да стигне пръв, Мич Рап ще се бори да надбяга, надхитри и елиминира най-смъртоносните си врагове. А всички от света на сенчестите служби знаят, че той е способен да осуети всеки опит за посегателство върху живота му. Защото Рап е роден да оцелява…

 

 

Никой друг писател не познава света на разузнаването по-добре от Винс Флин. Определян безспорно като майстора на динамичния политически трилър, той винаги безмилостно точно улавя пулса на времето и умело използва информация от източниците си в разузнаването в своите книги. Авторът е известен с това, че винаги обвързва сюжетите на романите си с актуалната политическа ситуация. А заради съдържащата се класифицирана информация в един от трилърите му, книгите му са наблюдавани под лупа от високопоставени държавни служители.

 

Създаденият от Флин герой Мич Рап е събирателен образ на „лошото момче”, бунтаря, от когото политиците имат нужда и чийто живот често излагат на риск. Известната филмова компания CBS е в процес на заснемане на екшън поредица с главен герой Рап.

 

След ненавременната смърт на Флин Кайл Милс получава единодушна подкрепа от семейството, издателите и феновете на Винс да добави окончателните щрихи на почти завършения му последен роман.

 

За автора:

 

Винс Флин е завършил университета „Св. Томас” в Минесота. Неговият успех като писател не идва лесно. Първоначално той работи като счетоводител и маркетингов специалист. Впоследствие решава да кандидатства за морски пехотинец, но е отхвърлен заради строгите медицински изисквания. В този момент Флин започва да пише книга – доста странно решение за човек с дислексия, който има сериозни проблеми с писането и четенето.

 

В разгара на предизборната кампания за президентския пост в САЩ младият автор безуспешно обикаля издателствата, за да предложи ръкописа на своя дебютен трилър „Крайни мерки”. Редакторите умело се измъкват с извиненията „много е остър, много е краен, руши престижа на институциите, в които всеки американец твърдо вярва”. След 60 отказа авторитетното издателство „Покет Букс” купува правата за публикуване, организира мощна рекламна кампания и тиражът достига 700 хиляди екземпляра. Седмица след излизането си „Крайни мерки” попада на трета позиция в класацията за най-продавани книги. Такава е звездната участ и на последвалите политически трилъри от Винс Флин. Неговите книги се четат от действащи и бивши президенти, чуждестранни държавни ръководители, служители на специалните служби по цял свят, а високопоставен служител на ЦРУ нарежда на своите подчинени: „Искам да прочетете книгите на Флин и да започнете да мислите как може по-ефективно да водим войната с терора.”

 

Винс е един от сценаристите на хитовия сериал „24”. Кралят на големите политически интриги е познат на българските читатели с романите „Крайни мерки”, „Власт”, „Мръсни афери”, „Лиценз за убиване”, „Измяната”, „Врагът сред нас”, „В случай на опасност”, „В името на честта”, „Всичко е лично”, „Списъкът на обречените” и „Комбинаторът”.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...