.

COOH с едно готино интервю няколко дни преди фестивала HippieLandia

COOH с едно готино интервю няколко дни преди фестивала HippieLandia

Когато и да уловиш Иван Шопов за разговор, той може да изсипе главозамайващо количество новини и проекти и да говори за тях часове наред с огромна доза ентусиазъм.

 

Най-успешният български диджей и продуцент в чужбина е познат под много имена, за всеки от проектите си: Cooh (дръм енд бейс), Balkansky (дъбстеп), Drum Kid (техно), Underhill (експериментален трип хоп).

 

1 и 2 юли, Парка на Летище София, Иван ще е с Авигея.


Фестивалът HippieLandia ще представи музикалната си програма на 2 сцени с начален час 21.00 ч., а музикалното пътешествие ще продължи много след изгрев слънце. Единствената промяна в програмата е появата на Netsky на 1-ви юли, вместо на предварително потвърдената дата – 2-ри юли.
 
Всички предварително закупени билети за 2 юли ще важат и за 1 юли, без нужда от допълнителна презаверка или доплащане.

Няколко дни преди фестивала HippieLandia Music Festival, на който COOH ще вземе участие, ние решихме да вземем едно свежо интервю от него:

 

Здравей, ти си много известен както у нас, така и в чужбина. Въпреки това обаче ще се радваме да се представиш с няколко думи, за да може абсолютно всички тийнейджъри да научат повече за теб и да разберат колко си готин.

 

Здравейте, много се радвам от интереса към моето изкуство. Израснал съм в гр. Троян и закърмен с любов към Балкана, винаги се стремя да показвам на моите слушатели неговата красота и епичност. В Троян учих керамика и рисуване и свирих в пънк-метъл групата на училището, а след като завърших гимназията там, дойдох в София за да уча в Художествената Академия, където завърших специалност Графика през 2006та. От малък обичам да рисувам и да свиря на различни инструменти, за това и сега когато правя електронна музика, всеки път се забавлявам много рисувайки звуци.

 

Откога се занимаваш с музика и какво те подтикна да го правиш?

 

Бях на 15, когато за първи път хванах бас китара, за да се науча да свиря на нея и да си направим училищна група с моите съученици в Троян. Подтикна ме желанието да бъда като любимите му музиканти. Исках да мога да свиря техните парчета и така да се докосна по-отблизо до музиката, която ме вдъхновяваше.

 

Освен с музика, ти се занимаваш и с рисуване. Как съчетаваш нещата и кое те прави по-щастлив?

 

Най-щастлив съм, когато рисувам, докато слушам музиката ми. Понякога правя и обратното - нарисувал съм нещо и го озвучавам с различни ноти и звуци.

 

Имал си доста турнета на най-различни континенти. Кой е любимият ти град и защо?

 

Да, бил съм на много места, но най-много обичам България. Троян е моят град, но София е прекрасна също. А от пътуванията ми, като любимо място си остана Дънедин в Нова Зеландия. Там е единственото място, което има красотата на България, смесена с магията на свободния свят. За партита най-добре се чувствам в Португалия, там публиката полудява на моите парчета, но не отстъпват и на Българската публика!

 

Слушаш ли вкъщи или в колата собствените си парчета? Как те кара да се чувстваш това?

 

Постоянно ми се налага, тъй като по-голямата част от деня ги правя. В коли обичам да ги проверявам как звучат и да им правя специални премиери пред лимитирана публика :) Винаги ги слушам доста критично, взирайки се в най-малките детайли, но и обичам да получавам градивна критика от избраните слушатели.

 

Какви са най-щурите неща, които си правил като тийнейджър?

 

Шмъркахме степчета, хаха. Също така ги слагахме в евтина водка, за да ни е сладко и да се напием по-бързо… (може и да не го слагате това, да не подкукоросам някой младеж да го прави, хаха). Ходихме на палатка с приятели сами за няколко вечери в пещерата Девитаки. Пътувах на стоп постоянно из цяла България. Спях на пейка във Велико Търново, след като с последните си пари си купих новия албум на Pyogenesis и нямах достатъчно за билет до Троян.

 

Кога се влюби за пръв път, помниш ли името на момичето и знаеш ли към днешна дата какво се случва с нея?

 

Най-първото ми влюбване беше в детската градина - Десислава Марковска…не знам какво става с нея сега :D

 

След няколко дни ще участваш във фестивала HippieLandia Music Festival. Ще ни кажеш ли няколко думи за него?


 

Хипиландия е фестивал за хората със свободен дух, който искат да се отпуснат на облак от зареждащи звуци. Позитивното настроение е гарантирано! Аз ще се погрижа за това също заедно с прекрасните момичета от вокална формация Авигея, с които ще изпълним абсолютно нова програма съчетаваща дълбоки басове и динамични ритми, подсигуряващи експлозивна основа за магичния български фолклор.

 

Какво искаш да кажеш на всички тийнейджърите в България?

 

Бъдете усмихнати и не си губете времето с негативни мисли и действия. Творете с ръцете, ушите и очите - всеки го може, стига да опита поне веднъж :)


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...