.

„Две луни“ изгряват между три жанра

„Две луни“ изгряват между три жанра
Снимка: изд. Изток-Запад

Сборникът на Елена Павлова „Две луни“ съдържа 17 разказа и новели, разположени в три жанрови небета - хорър, фентъзи и фантастика. Повечето текстове в книгата излизат за пръв път на хартия.

 

През последните 30 години Елена Павлова става носител на редица награди, но най-любимите й са тези от сп. „Върколак“ и от изд. „Аргус“ През 2004 г. е избрана от научно-фантастичната общност за „Най-добър български писател“ и представител на България за „Еврокон“.

 

 

Елена Павлова е позната и като една от ярките майсторки на книгите-игри, които издава под псевдонимите Кристофър Макдоуел и Върджил Дриймънд. Отделно има издадени 8 книги (включително фентъзи-приказки по опери на Вагнер) и множество публикации в различни сборници за фентъзи, фантастика и хорър. Нейни са преводите на „Червеноризци“ от Джон Скалзи, „Слепоглед“ от Питър Уотс, „Момчешки живот“ от Робърт МакКамън, „Домът на слънцата“ от Алистър Рейнолдс. Превеждала е и автори като Дан Симънс, Роджър Зелазни, Стивън Кинг, Глен Кук, Лоръл Хамилтън и Джеймс Уайт. „Две луни“ е първият й сборник с разкази и обхваща най-доброто от периода 1996–2016 г.

 

Елена Павлова умело борави с думите и създава нови, вълнуващи светове. Добрият език, богатата обща култура, увлекателните сюжети ще са много интересни за всички ценители на стойностната литература. Творбите й ще ви карат да настръхнете от ужас, ще ви поведат из непознати светове, а някои ще ви хванат за гърлото. Защото ви очакват срещи с влюбени елфи, ездачи на дракони, майстори на мечове, менестрели и герои от балади, изкусни манипулатори, пътешественици във времето, динозаври, роботи, пустинни бандити, призраци и вампири.

Корицата е дело на Петър Станимиров.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...