.

"Смешен филм фест" стартира днес в Габрово

Снимка: iStock

Седмото издание на фестивала за комедийно кино „Смешен филм фест“ стартира днес в Габрово и ще продължи до 26 октомври. В програма има 22 филма, разпределени в категориите „Смешен филм фест продължава...“, „Световен екран“, „Конкурс“, „Специално събитие“, „Златни комедии“ и „Детско кино“.

 

Девет са продукциите, които са включени в конкурсната програма. Тази година жителите и гостите на Габрово ще видят повече български филми – два нови игрални филма, пет късометражни, един документален, един детски анимационен пълнометражен и една „златна лента“.

 

Тричленно жури в състав Мартина Вачкова, Кин Стоянов и Димитър Коцев – Шошо ще определи носителя на приза „Най-смешен филм на Габрово“.

 

По време на Фестивала ще има срещи с интересни, познати и обичани творци като Катето Евро, Стефан Денолюбов, Християн Ночев, Джеки Стоев, Христо Илиев – Чарли, Джони Пенков, Ники Стоичков и други. Също така ще има представяне на книги, детско ателие по анимация и много музика.

 

Днес в 18 часа в Дома на хумора и сатирата актьорът Ицхак Финци ще представи свои авторски концерт – спектакъл. Премиерата му беше през май в салона на театралната работилница „Сфумато“ в София. В спектакъла актьорът представя авторски текстове, родени от реални преживелици и ги съпровожда с изпълнения на пиано.

 

Официалното откриване на фестивала е в 19.30 часа в зала „Възраждане“. В 20 часа започва френският филм „Какво направихме, за Бога“, който е част от конкурсната програма.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...