.

Galaxy S8 на Samsung може да е с екран, покриващ цялата предна част на телефона

Galaxy S8 на Samsung може да е с екран, покриващ цялата предна част на телефона
Снимка: Reuters

Samsung Electronics ще създаде екран, покриващ цялата предна част на смартфона Galaxy S8, който ще излезе през следващата година. Освен това компанията ще премахне „Home” бутона, твърдят запознати източници, цитирани от Bloomberg.

 

Новият екран ще има виртуален основен бутон, който ще бъде покрит със стъкло и ще е разположен в долната част на дисплея, допълват източниците, пожелали анонимност.

 

Samsung се нуждае Galaxy S8 да се превърне в хит след драмата с Galaxy Note 7, който беше спрян от производство заради проблеми с батерията. Случилото се може да коства на южнокорейския гигант повече от 6 млрд. долара.

 

 

Най-големият производител на смартфони в света вече е подложен на натиск от страна на китайските си конкуренти, а Apple обяви, че планира да започне да ползва OLED екрани, които се по-тънки и използват по-малко енергия, като същевременно предлагат по-богати цветове.

 

Въпреки че се цели S8 да излезе на пазара през март, премиерата му може да бъде отложена до април, коментират източниците.

 

Samsung въвежда по-сериозни тестове след случилото се с Note 7, което може да забави представянето на устройството с около месец, твърди един от източниците. Samsung отказва да коментира въпроса.

 

Компанията включваше физически „home” бутон във всеки един от предишните модели от серията Galaxy S. Apple се насочи към чувствителен на натиск бутон на iPhone 7, който вибрира, когато го натиснете.

 

От своя страна компанията от Купертино планира да пусне поне един iPhone с OLED екран през следващата година. Самият дисплей ще стига до ръбовете на устройството, обяви миналия месец източник, запознат с плана на компанията.

 

Новите устройства на Samsung ще са с размерите на предшествениците си – 5,1-инчовия S7 и 5,5-инчовия S7 Edge. Някои от телефоните ще използват чип Snapdragon 835 на Qualcomm, а други - собствените ѝ процесори Exynos.

 

Освен това Samsung планира да представи подобрена версия на дигиталния си асистент, който ще използва гласови команди, за да изпраща текстови съобщения, да извършва обаждания и да прави графици. Компанията придоби софтуерния разработчик Viv Labs, ползващ изкуствен интелект, през октомври тази година. Миналия месец тя обяви, че новият S8 ще включва функции, свързани с изкуствения интелект, които са „много по-различни“ от тези, които вече виждаме на пазара. Viv е основана от разработчиците на асистента на Apple – Siri.

 

За тримесечието, което приключи през септември, Samsung отчете 17% спад на нетната печалба спрямо година по-рано във връзка с проблемите с изтеглянето на Note 7.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...