.

Отвлечена жена става майка на чуждо дете

Отвлечена жена става майка на чуждо дете
Снимка: изд. CIELA

Разтърсващ роман от американската журналистка и писателка Дженифър Стайл излиза от ИК „Сиела” този месец. Вдъхновена от истинските преживявания на авторката и в последствие вдъхновила филмовата компания The Mark Gordon Company за създаването на сериал с Ан Хатауей в главната роля, „Жената на посланика” е истинско бижу, което примамва читателите да обръщат нетърпеливо страниците.

 

 

Реалността и фикцията в тази книга са в хармонично съжителство. Животът на Дженифър Стайл служи за основа за преживяванията на Миранда – омъжената за британския посланик в измислената държава Мазрук художничка. Миранда харесва Изтока и е отдадена на любовта към съпруга си и чудесната им дъщеричка. Животът им изглежда безоблачен до момента, в който местни терористи отвличат младата жена. Откъсната от любимите си хора, в ужасяващия плен на непознати, Миранда все пак успява да намери мъничка утеха – на грижите ѝ е поверено отвлечено момченце, към което тя се привързва силно. Какво стои зад покушението на художничката и на детето? Ще успее ли чужденката да съхрани брака си въпреки тайните от миналото, които са на път да го съсипят? „Жената на посланика” завладява с динамика и напрежение и в същото време покорява със силата на майчината любов, бликаща от всяка страница.

 

Дженифър Стайл познава добре Средния Изток. Първата ѝ книга е мемоар за работата ѝ като журналист в The Yemen Observer. След няколко години в Йемен се премества със съпруга си дипломат и дъщеря им в Боливия. Също като героинята си е била отвлечена от терористи, но за щастие се спасява невредима. Богатият личен и професионален живот на Стайл дава силен тласък на писателската ѝ кариера, а читателите виждат с болезнена яснота паралелите между несъществуващата държава Мазрук и азиатските им прототипи. Книга, която изненадва и завладява!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...