.

"Един американец в Париж" и „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ вече на пазара

Снимка: изд. ЕМАС

Предпразнично изд. ЕМАС пуска на пазара две прекрасни книги за деца, които със сигурност биха били повод за радост около елхата :) И двете издания са с разкошни илюстрации, твърди корици и носят чудно настроение.

 

„Един американец в Париж“ – музикално пътешествие до Града на светлината + CD

 

Тази Коледа под елхата може да ви очаква билет за музикално, вълшебно пътешествие до Париж! Дотам ще ви отведе книгата „Един американец в Париж“, придружена от аудиодиск с едноименното произведение на Джордж Гершуин. Не само децата ще се влюбят в приказните илюстрации на Дорис Айзенбургер.

 

Най-сетне Париж!

Пулсиращият град поглъща младия Джордж Гершуин още от гарата. Улични кафенета, разходка на Монмартър, компанията на чаровна млада дама – ето това е истинският живот!

Джордж не може да задържи за себе си всички тези впечатления и ги излива в своята музика – „Един американец в Париж“ е възхвала на френската метрополия от двайсетте години на миналия век.

 

Световноизвестната композиция на Гершуин е онагледена с прекрасните илюстрации на Дорис Айзенбургер, уловили изцяло духа на епохата, а приложеният диск съдържа цялото музикално произведение.

 

„Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ от Феридун Орал

 

Какво по-хубаво от една топла, уютна, стопляща душата приказка, съпроводена с нежни илюстрации? „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ ще сгрее и най-студената вечер с историята си за другарството, за съчувствието и взаимната помощ.

 

Малкото жълтоклюно птиче си счупило крилцето и не успяло да отлети с мама и тате за южните страни. Старото дърво го сгушило сред клоните си и за да го топли, наесен не хвърлило зелената си премяна. На зимата му се притекъл на помощ къпиновият горски дух и прибрал птичето в хралупата си. Напролет малката жълтоклюнка вече била станала голяма и красива птица.

 

Феридун Орал се числи към големите имена в илюстрацията не само в турската литература, но и в световната, носител е на множество национални и международни отличия. Неколкократно негови произведения, включително книгата „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“, са обявявани за най-добре илюстрирана турска детска книга на годината от Международния съвет за детска литература, базиран в Базел. А през 2012 г. Феридун Орал бе номиниран за най-престижната награда в света на детско-юношеската литература - медала „Х. Кр. Андерсен“.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...