.

Любопитни факти за филма "Наистина любов" [+ видео]

Любопитни факти за филма
Снимка: outnow.ch

Романтичната коледна комедия „Наистина любов” е филм, който се харесва на повечето хора и се гледа почти всяка Коледа. Около романтичната лента има любопитни факти, които най-вероятно не знаеш. Кои са те?

 

Хю Грант не е искал да прави сцената с танците. Актьорът е бил страшно ядосан, че му се налага да изиграе министър-председателя, който танцува по абсурден начин и поради тази причина е отлагал дълго време заснемането на тази сцена.

 

 

Манекенката Клаудия Шифър е получила 237 000 евро за една минута участие във филма. Това прави по 4 000 евро за секунда.

 

Във всеки филм на Ричард Къртис има по един герой, който се казва Бърнард. Причината за това е, че когато бил в колежа, Ричард бил зарязан от приятелката си заради мъж на име Бърнард. Сега във всеки един от неговите сценарии има един непопулярен персонаж със същото име. В „Наистина любов” това е ужасният съпруг на Ема Томпсън.

 

Думата „наистина” се повтаря 22 пъти във филма от различни герои.

 

Езерото, в което Лусия Мониз и Колин Фърт плуват всъщност е дълбоко едва 46 сантиметра. По време на снимките те били на колене, за да изглежда езерото по-дълбоко. Точно на това езеро Колин Фърт е бил ухапан зле от комар.

 

Андрю Линкълн сам пише думите в романтичната сцена с обяснението в любов на Кийра Найтли.


 

Крис Маршал, който играе Колин, си връща чека за сцената, в която трите американски девойки го събличат. Той твърди, че това е най-невероятната сцена и е затова иска да я заснеме напълно безплатно.

 

Екипът на филма е имал 45-минутна дискусия, за да реши какъв цвят бельо трябва да носи Аурелия на сцената в езерото. Те се спрели на бледо синьо, което определено е добър избор.

 

Ема Томпсън е носила „костюм с мазнини”, защото е била по-слаба от момичето, което Ричард Къртис си е представял.

 

Томас Сангстър е доста младолик. В „Наистина любов” той наистина е на 13-години, но 10 години по-късно той отново се превъплъщава в ролята на 13-годишен във филма „Игра на тронове”, въпреки че е в средата на 20-те.

 

Били Боб Торнтън е има фобия от стари мебели.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...