.

Дали тигърът от „Живите мъртви“ е истински?

Колко точно опасни са снимките на филма

Дали тигърът от „Живите мъртви“ е истински?
Снимка: Instagram

Известно е, че повечето зомбита от филма не са компютърна анимация. Това са актьори, подготвени за апокалипсиса с протези, грим и визуални ефекти.

 

Но положението с животинските сцени е малко по-различно. Явно не всички дресьори са обучили четирикраките си приятели в изкуството на игра по време на инвазии от немъртви... 

 

 

За да избегнат инциденти, поради погрешна реакция на животните по време на снимките, специалистите са прибегнали до помощта на CGI и специалните ефекти.

 

С Шива – тигрицата, която предано охранява крал Езекил, това е особено необходимо, тъй като последиците от неправилно изтълкувано поведение на актьорите с истински големи котки могат да са смъртоносни.

 

 

 

Въпреки че ръмженето и движенията й изглеждат много автентични, тя определено е продукт на кинематографичното изкуство.

 

В някои сцени страшната Шива е добавена след заснемането им, така че актьорите трябва да си представят реалното й съществуване по време на игра.

 

А в други, в които има нейни нападения, има специален актьор, който е облечен изцяло в синьо (за да бъде по-лесно изрязването му след това) и изиграва нейните атаки, скачайки върху жертвите. Изглежда пада голямо забавление по време на снимките, а?

 

Снимка: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...